Szélsőséges időjárás lesz a hétvégén: van, ahol havazás és ónos eső, míg máshol 16°C várható
Egészen eltérő idő lesz az ország különböző részein a hétvégén.

hétvégi-időjárás-február
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb-rövidebb felszakadozások elsősorban a Dunántúlon lehetnek. Az Alföldön, a főváros térségében és az Északi-középhegységben szórványosan és időszakosan fordul elő eső. Szabolcs és Borsod északi vidékein esetleg havas eső is eshet. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti felében 2 és 7, a délnyugati felében 8 és 16 fok között valószínű.

Szombaton a délnyugati tájakon általában vékonyabb, másutt vastagabb felhőzetre számíthatunk. Délnyugaton csupán néhol valószínű szitálás, ugyanakkor hazánk északkeleti kétharmadán több helyen szitálhat, illetve eshet az eső, mindemellett az északi, északkeleti megyékben ónos eső, havas eső, havazás is előfordulhat. Északon a keleti, északkeleti, máshol a délnyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 16 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

hétvégi-időjárás-február2
Fotó: Yuriy Garkaviy / Getty Images Hungary

Vasárnap kezdetben délen még vékonyabb, ugyanakkor északon vastagabb lesz a felhőzet, délutántól azonban mindenütt vastagszik a felhőtakaró. Az éjszakai, reggeli órákban elsősorban az ország északi felén várható eső, helyenként ónos eső, az északkeleti határ közelében pedig néhol havas eső is. A délutáni, esti óráktól sokfelé elered az eső. A keleti, majd a déli, délkeleti szél megélénkül, időnként megerősödik, inkább csak északkeleten maradhat gyenge vagy mérsékelt a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7, a csúcshőmérséklet 4 és 16 fok között valószínű, ezen belül északkeleten lesz a hűvösebb, hidegebb, és délen helyenként a tavasziasan enyhe idő.

Magyarországról is látszódnak a Magas-Tátra havas csúcsai - Lenyűgöző fotók készültek

Salgó várából meseszép kilátás nyílik a Szlovákiában húzódó fenséges hegycsúcsokra.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük