Eső, havas eső és hó is eshet a hétvégén - Időjárás-előrejelzés
Mínuszoktól akár 12 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

hideg-vegtagok-kezek-tea-kave
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken nagyrészt borongós időre számíthatunk, csupán átmeneti elvékonyodások lehetnek a felhőtakaróban. A kora délelőtti órákig az éjszakai vegyes csapadéksáv elhagyja az országot, majd egy kisebb szünet után - amiben inkább csak záporeső fordulhat elő, délutántól újabb csapadékhullám érkezik. Ekkor már zömében esőre kell készülnünk, de a Felső-Tisza vidékén, a hegyeinkben még havas eső, havazás, sőt fagyott eső is lehet átmenetileg. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik. Napközben kettősség lesz jellemző az ország északkeleti és délnyugati része között. Előbbinél csupán 1-3, a Dráva mentén viszont már 10-12 fokot is mérhetünk.

Szombaton éjszaka nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Hajnalban lehetnek ködfoltok. Az ország nagy részén hosszabb-rövidebb napos periódusokra is számítani lehet, de délutántól, estétől ismét egyre több helyen megvastagszik a felhőzet. Éjszaka nyugat felől szűnik a csapadék, napközben számottevő mennyiség nem valószínű, a késő délutáni, esti óráktól azonban ismét több helyen eleredhet az eső, az északkeleti határ közelében havas eső, hó is hullhat. A nyugati, majd déli szél a Dunántúlon néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.

Vasárnap eleinte jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délután északnyugat felől határozottan csökken a felhőzet. Bizonytalan, de éjjel, délelőtt több helyen is előfordulhat csapadék, délután, este inkább már csak délen és keleten valószínű. Ahogy észak felől hűl a levegő, az esőt egyre inkább havas eső, hó válthatja fel. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában -3 és +4, a déli órákban -2 és +7 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Cuki fotókon a bundás cica és a hó találkozása

A téli nagy havazások egy szempillantás alatt bárkiből újra gyereket varázsolnak, de ezzel nemcsak mi, emberek vagyunk így. A kis kedvencek is rendkívül élvezik a fehér táj látványát.

Ezt is szeretjük