Változást hoz a hidegfront: egyre téliesebbé válik az idő a hétvégén
A következő néhány napban felszáll a köd, és helyenként havazhat is.

zuzmara
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az előrejelzések szerint szombaton élénk, erős széllökésekkel érkezik egy hidegfront, ami vasárnapra kitisztítja az ország levegőjét - mondta Molnár Csilla meteorológus az M1 aktuális csatornán. Hozzátette, az utóbbi időszakban egy úgynevezett hidegpárna telepedett az országra, ami miatt ködös, szmogos és párás volt a levegő. Olvasd el az Országos Meteorológiai Szolgálat részletes előrejelzését!

Pénteken többnyire borult, párás, többfelé ködös idő várható, csak helyenként - főként a hegycsúcsokon - süt ki hosszabb időre a nap. Hószállingózás, ónos szitálás, szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak az Észak-Dunántúlon élénkül meg néhol a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, de ahol kisüt a nap, ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Szombaton jellemzően erősen felhős vagy borult, párás időre van kilátás, kis területen lehet napsütés. A Dunántúl nyugati felén délutántól elszórtan kisebb havazás, havas eső fordulhat elő, másutt szitálás, ónos szitálás, hószállingózás lehet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között valószínű.

Vasárnap is többnyire erősen felhős vagy borult, keleten párás, foltokban ködös időre számíthatunk. Főként a Dunántúlon elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás, havas eső. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Óriási katasztrófát okozhat a Taal vulkán

Ismét felébredt a Fülöp-szigeteki Taal tűzhányó. A mindössze 311 méter magas vulkán a világ egyik legkisebbje, de nagyon aktív, tevékenysége a múltban körülbelül hatezer ember életét követelte. Ezúttal egyelőre nincsenek halálos áldozatai a kitörésnek, de több ezer lakost kitelepítettek a térségből.

Ezt is szeretjük