A héten ismét lehet esőre számítani: ekkor érkezik a rossz idő

Hétvégére ismét elromlik az idő, így érdemes kiélvezni a napsütéses órákat.

április-esős-idő2

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kedden a nap első felében alapvetően sok felhő lesz felettünk, majd az ország nagyobb részén egyre inkább szakadozni, gomolyosodni kezd a felhőzet. Szórványosan várható zápor, hó- és jégdarazápor, néhol zivatar, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A nyugati, délnyugati tájakon tartósabban felhős körzetek is maradhatnak, ott inkább a gyenge eső lehet a jellemző. Döntően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, inkább csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható. Késő estére többnyire 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést. Legfeljebb egy-egy zápor lehet az Alföldön. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérik. A délutáni órákban 12, 17 fok valószínű.

április-esős-idő1
Fotó: saulgranda / Getty Images Hungary

Csütörtökön általában sok napsütés várható, de napközben északkelet, illetve délnyugat felől felhők sodródhatnak fölénk, és az említett tájakon zápor is előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A hajnali órákban többnyire -1 és +6 fokot mérhetünk, de a fagyzugos részeken egy-két fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 14 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pénteken egy bizonytalan pályájú mediterrán ciklon hatására délnyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek fölénk, amelyek esőt, záporesőt is hozhatnak. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között alakul, de a fagyzugos részeken gyenge fagy még nem zárható ki. A maximum 15 és 21 fok között valószínű.

Kvíz: milyen madarat látsz a képen? Teszteld, felismered-e a verebet vagy a feketerigót!

Próbáld ki magad a madarak kvízében!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük