A héten ismét lehet esőre számítani: ekkor érkezik a rossz idő
Hétvégére ismét elromlik az idő, így érdemes kiélvezni a napsütéses órákat.

április-esős-idő2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kedden a nap első felében alapvetően sok felhő lesz felettünk, majd az ország nagyobb részén egyre inkább szakadozni, gomolyosodni kezd a felhőzet. Szórványosan várható zápor, hó- és jégdarazápor, néhol zivatar, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A nyugati, délnyugati tájakon tartósabban felhős körzetek is maradhatnak, ott inkább a gyenge eső lehet a jellemző. Döntően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, inkább csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható. Késő estére többnyire 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést. Legfeljebb egy-egy zápor lehet az Alföldön. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérik. A délutáni órákban 12, 17 fok valószínű.

április-esős-idő1
Fotó: saulgranda / Getty Images Hungary

Csütörtökön általában sok napsütés várható, de napközben északkelet, illetve délnyugat felől felhők sodródhatnak fölénk, és az említett tájakon zápor is előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A hajnali órákban többnyire -1 és +6 fokot mérhetünk, de a fagyzugos részeken egy-két fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 14 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken egy bizonytalan pályájú mediterrán ciklon hatására délnyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek fölénk, amelyek esőt, záporesőt is hozhatnak. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között alakul, de a fagyzugos részeken gyenge fagy még nem zárható ki. A maximum 15 és 21 fok között valószínű.

Kvíz: milyen madarat látsz a képen? Teszteld, felismered-e a verebet vagy a feketerigót!

Próbáld ki magad a madarak kvízében!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük