Idén sem ússzuk meg a vihart augusztus 20-án? Heti időjárás-előrejelzés
Lehűlés a héten sem várható, de változékony lesz az idő.

felho-napraforgo
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn változóan, északon eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, emellett északon kevesebb, délen több napsütésre számíthatunk. Kezdetben főként északon, majd késő délután már másutt is valószínű zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is lehet. Néhol megélénkül a déli szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható záporeső, zivatar. Helyenként megélénkül az északnyugati, a Tiszántúlon a délnyugati szél. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, illetve viharos széllökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Szerdán északkeleten, keleten még lesznek erősebben felhős területek, majd ott is csökken a felhőzet, másutt a gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. A keleti, északkeleti tájakon szórványosan, másutt néhol valószínű záporeső, zivatar. Sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a csúcshőmérséklet általában 24 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön, augusztus 20-án az ország északkeleti felén, harmadán még erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, ott néhány, máshol többórás napsütésre számíthatunk. Főleg északkeleten szórványosan még előfordulhat záporeső, zivatar, estefelé ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken általában napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, északkeleten lehet több a gomolyfelhő. Legfeljebb északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor, másutt nem várható csapadék. A változó irányú szél általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Lélegzetelállító látvány az augusztusi napfelkelte

A korán kelés előnye, hogy az ember szemtanúja lehet a napfelkelte csodájának. Ez minden évszakban más és más: egész évben szép, de talán nyáron a legkülönlegesebb.

Ezt is szeretjük