Komoly hidegfront jön a héten: akár 7 fokra is lehűlhet a levegő

Hétfő este hidegfront éri el Magyarországot, záporok is előfordulhatnak a héten.

időjárás-aug2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn kora délelőttig az ország északkeleti harmadában erősen felhős lesz az ég, ott több helyen zápor, zivatar is várható. Ez a felhőtömb a csapadékával együtt elhagyja az országot, és a nap nagy részében napos idő várható kevés felhővel. Késő délután, este megérkezik a hidegfront felhő- és csapadékrendszere: először a Dunántúlon, később keletebbre is várható zápor, zivatar. A déli szél estétől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 39 fok között valószínű, a Fertő térségében és az északi határnál lesznek az alacsonyabb, a Dél-Alföldön a magasabb értékek. Késő este 20, 31 fok várható.

Kedden egy hidegfront szakadozott, változó vastagságú felhőzete vonul északnyugatról délkelet felé. Emellett számítani lehet hosszabb-rövidebb napsütésre. Estétől északnyugati irányból összefüggőbb felhősáv érkezhet. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. Zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

májusi-időjárás1
Fotó: Koichi Yoshii / Getty Images Hungary

Szerdán az éjszakai, reggeli órákban nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Délelőtt mindenütt csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, emellett napközben gomolyfelhők képződnek, melyek estére szétesnek. Helyenként előfordulhat zápor, nagyobb eséllyel az ország déli felén. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet. Zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. Hajnalban 8, 17, a délutáni órákban 23, 27 fok valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 16, a csúcshőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Egy-egy zápor nem kizárt. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 8, 17 fokról 26 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Így élték meg az állatok a nagy hőhullámokat: nem csak az embereknek volt szenvedés

Az idei nyár a hatalmas hőhullámokról szólt, amit az állatok is nehezen viseltek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük