Nem tart sokáig a jó idő: a héten újra szeles, viharos napok jönnek
A hét közepén számíthatunk némi kellemetlenségre, de a hét vége felé ismét melegszik majd az idő.

szel-napraforgo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn alapvetően napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Az ország északkeleti, keleti, illetve nyugati, délnyugati harmadában lehet időnként több a felhő, és ezeken a területeken helyenként zápor, zivatar is várható. Az északnyugati szelet napközben élénk, néhol erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében is előfordulhat szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 °C és 32 °C között valószínű, északkeleten és a nyugati határnál lehet a hűvösebb. Késő estére 18 °C és 25 °C közé hűl le a levegő.

Kedden a sok napsütés mellett kezdetben gomolyfelhős idő várható, majd késő délutántól észak felől egyre több és vastagabb felhő érkezik. Délután északkeleten helyenként zápor, zivatar előfordulhat, majd estétől észak felől egyre több helyen számíthatunk esőre, záporra, esetleg zivatarra. Az északnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 °C és 20 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 °C és 32 °C között alakul.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A Dunától keletre jelentős csapadékmennyiség valószínű. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 °C és 21 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 °C és 28 °C között alakul.

Csütörtökön a zárt felhőzet szakadozik, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de továbbra is sok lesz a felhő. Szórványosan - főként a Dunától keletre - alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 °C és 22 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 °C és 29 °C között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a Dunántúlon inkább gomolyfelhős, napos idő várható, másutt a változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, szélerősödés csak zivatar környezetében valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 °C és 20 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 °C és 32 °C között alakul.

Nézd meg ezt is - A tengernél is kékebb a Balaton

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magyar tengert látni kell az életben legalább egyszer, és, bár a tó pazar látványát a képek is visszaadják, a semmihez sem hasonlítható illatokat, színeket és hangulatot csak akkor tapasztalhatja meg az ember, ha ott van.

Ezt is szeretjük