Zivatarok, hidegfront, lehűlés: nem sok jóra számíthatunk a héten az időjárást illetően

Heti időjárás 05. 23-tól.

GettyImages-889777468
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn a nap második felében a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, akkor a délnyugati területekre besodródhat egy-egy zápor, zivatar. Egyre nagyobb területen délire, délkeletire fordul a szél, amelyet élénk lökések kísérnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű. Késő estére 16 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden napközben nyugat felől vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, több órára kisüt a nap. Délután a Dunántúlon ugyanakkor erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar is. A délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. Délután általában 22 és 29 fok közé melegszik fel a levegő, de keleten pár fokkal hidegebb, míg délen melegebb is lehet.

Szerdán a sok napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyből az érkező hidegfront előterében, valamint a front mentén is várhatók záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is lehetnek. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet élénk, olykor erős, zivatarban viharos lökések kísérik. Hajnalban 10, 17, a délutáni órákban 26, 33 fok között alakul a hőmérséklet, de az északnyugati határnál ennél hidegebb, míg a déli határnál melegebb is lehet.

Csütörtökön felhőátvonulások várhatók összességében többórás napsütéssel. Éjjel még elszórtan előfordulhat zápor, zivatar, majd napközben csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik, az északi megyékben néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 12 és 18, a csúcsérték 23 és 28 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken változóan felhős idő várható, néhol zápor előfordulhat. Az északnyugati szél több helyen élénk, néhol erős marad. A hőmérséklet hajnalban 8 és 15, kora délután 20 és 26 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Több tízezer tulipán virágzik az erdélyi településen

Az erdélyi Kalotaszentkirályon nem is akárhogy köszöntött be a tavasz: mintegy 58 ezer piros és sárga tulipán virágzik a kis településen, ez pedig varázslatos és felejthetetlen látványt nyújt nemcsak a helyieknek, hanem az ide látogató turistáknak is.

Ezt is szeretjük