Hidegfront jön május első hetében: hűvösebb lesz, mint az elmúlt pár napban
Sok lesz a napsütés a héten, de ismét érkezik egy hidegfront.

tavasz-virag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a késő délutáni, esti óráktól egyre több helyen kiderülhet az ég. Kora délutánig elsősorban a délnyugati, nyugati megyékben, valamint az északkeleti határ közelében elszórtan még számítani lehet kisebb esőre, záporra, estére azonban mindenütt megszűnik a csapadék. Megélénkül, főleg az ország északi felén helyenként meg is erősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, délutántól egyre több fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A szél délire, délnyugatira fordul, és az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Szerdán a napsütést változó vastagságú felhőzet szűri. Estétől az érkező hidegfront mentén egyre többfelé fordulhat elő záporeső, esetleg zivatar. Csapadékra legnagyobb esély a Dunántúlon van. A délnyugati, majd estétől az északnyugati szél több helyütt megerősödhet. Hajnalban 2 és 10, délután 18 és 23 fok között valószínű a hőmérséklet.

Csütörtökön napközben már csökken a felhőzet, zömmel gyengén felhős égre számíthatunk. Hajnalban, reggel keleten még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati, majd estétől a déli szelet sokfelé élénk, az ország északi felében helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 4, 10 fokról 16 és 21 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, északon lesz a hűvösebb, délen az enyhébb idő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken éjszaka megnövekszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A délnyugat felől felvonuló csapadékzónából többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati szél. A hajnali 6, 12 fokról 15 és 21 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, délkeleten mérhetik a magasabb maximumokat.

Fotók: Getty Images

A pilóta varázslatosan szép fotókat készített a világban

A brit Lee Mumford az utazás és a fotózás megszállottjaként éli az életét, a két szenvedélyének pedig varázslatosan szép képek az eredményei. A férfi apja után szintén pilótaként kezdett dolgozni, és már közel negyven ország legszebb kincseit tudta így felfedezni.

Ezt is szeretjük