Még napokig is elhúzódhat a havazás: meddig tart a márciusi tél?

Télies idő lesz a következő napokban, havazásra és mínuszokra kell készülni.

virag-hoban
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn néhány órás napsütés inkább csak a Kisalföld, illetve az Alpokalja térségében fordulhat elő. Az Alföldön, valamint a Dél-Dunántúlon többfelé, északabbra kevesebb helyen várható havazás, hószállingózás, amely napközben helyenként havas esőbe is átválthat.

A szél erős, az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, továbbá a Nyugat-Dunántúl környékén viharos lesz. A déli tájakon a szél néhol hordhatja a havat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -7 és -2 fok között alakul, de a derült, szélcsendes részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Kedden általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északi, északkeleti megyékben szakadozottabb lehet a felhőzet, helyenként akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Az ország déli felén többfelé, északabbra kevesebb helyen valószínű havazás. A szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 6 és 0 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 0 és +8 fok között várható.

Szerdán többfelé várható csapadék, kezdetben általában havazás, majd főleg a Dunától keletre - mielőtt megszűnik a csapadék - havas eső, eső is. A leghidegebb órákban általában mínusz 5 és 0 fok között, napközben 0 és +7 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugaton több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék, amely fokozatosan megszűnik. Helyenként erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet általában -3 és +2, a maximumhőmérséklet +4 és +16 fok között várható, nyugaton a legalacsonyabb, északkeleten a legmagasabb értékekkel.

Pénteken nyugaton kevesebb, keletebbre több napsütés valószínű. Inkább csak a Dunántúlon alakulhat ki helyenként kisebb eső, zápor. Néhol erős lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 18 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szombaton és vasárnap néhol fordulhat elő zápor. A minimumhőmérséklet mindkét nap -1 és +6 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 11 és 18, vasárnap 12 és 19 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Fotók: Getty Images

2019 legszebb tájfotói

Kihirdették a 2019-es Év Nemzetközi Tájképfotós-pályázatának nyertesét. A nevezők fotói tökéletesen bemutatják, milyen gyönyörű az anyaföld.

Ezt is szeretjük