Pont a hosszú hétvégére romlik el az időjárás - Heti előrejelzés
Csapadékos, hűvös idő várható a nemzeti ünnep négynapos hétvégéjén.

kokardas-no
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn nyugat felől csökken a felhőzet, gomolyfelhős időre számíthatunk több óra napsütéssel. Egyre inkább keleten lehet csapadék, majd délután elszórtan alakul ki zápor, főként délkeleten, keleten zivatar is. A déli, délnyugati szél többfelé erős, napközben elsősorban a Dunántúlon viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 °C és 20 °C között várható. Késő estére 7 °C és 12 °C közé hűl le a levegő, és északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, főleg a Dunántúlon várható az éjféli óráktól eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél a Tiszántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 °C és 7 °C között alakul.

Kedden erősebben és gyengébben felhős időszakok egyaránt lesznek több-kevesebb napsütéssel, elszórtan alakulhat ki eső, zápor. Este a Dunántúlon lesz már tartósan több a felhő, és ott többfelé valószínű eső. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1°C és 7 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 °C és 17 °C között valószínű.

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, majd napközben szakadozik a felhőzet. Elsősorban az ország déli felén valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 °C és 7 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 °C és 14 °C között valószínű.

Csütörtökön, március 15-én változóan felhős lesz az ég, több helyen hosszabb időre is kisüt a nap. Napközben számottevő csapadék nem várható. Estétől növekszik, vastagszik a felhőzet. A déli, délkeleti szél megélénkül. További lehűlés várható, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 °C és +4 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 °C és 15 °C fok között valószínű.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 °C és 6 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 °C és 14 °C között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szombaton is borongós lesz az idő, kezdetben több, majd kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Az északkeleti szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 °C és 6 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 °C és 14 °C között valószínű.

Vasárnap a jelenlegi, még bizonytalan előrejelzések szerint felhőátvonulásokból zápor, a hegyekben hózápor lehet. Az északkeleti szelet viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 °C és +3 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 °C és 7 °C között valószínű.

Ez történik, amikor győz az időjárás

Nagy kárt tudnak okozni az elemek, de mint a legtöbb esetben, ilyenkor is sokat javít a helyzeten, ha az ember képes megőrizni a humorát.

Ezt is szeretjük