Kellemetlen idő lesz a tavasz első hetében - Nem sok jót ígér az előrejelzés
Borongós, esős időre számíthatunk.

gumicsizma
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, ezzel együtt egyre inkább csak a keleti megyékben várható eső, záporeső, de a kora délutáni órákra ott is megszűnik a csapadék. A déli, délkeleti tájakon néhol zivatar is kialakulhat. A felhőzetcsökkenés csak átmeneti jellegű lesz, mert délutántól délnyugat felől ismét befelhősödik az ég.

A délnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estére már mindenütt veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között valószínű, de északkeleten néhol 8, 10 fok is lehet. Késő estére 3 és 13 fok közé hűl le a levegő, az alacsonyabb értékekre az északi völgyekben számíthatunk.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon a szél északira, északnyugatira fordul, másutt déli, délnyugati marad, és többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alpokalján 9, délkeleten ugyanakkor 17, 18 fok körül alakul.

Szerdán túlnyomóan borult időre számíthatunk. A Dunántúl nyugati részén helyenként, keleti részén szórványosan, a Dunától keletre megszakításokkal várható eső, zápor. Az északi szél nagy területen erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Csütörtökön a Dunántúlon vékonyodik, szakadozik felhőzet, keletebbre többnyire erősen felhős vagy borult marad az ég. A Dunántúl nyugati részén néhol, keleti részén elszórtan, a Dunától keletre ismétlődő jelleggel várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is lehet. Az északnyugati, északi szél nagy területen erős marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken keleten is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, keleten kevés, nyugaton több napsütés várható. Keleten is egyre kisebb területen valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél többfelé élénk vagy erős marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

8 ámulatba ejtő kép a víz alól

A Tel-Aviv Egyetem kutatói felfedeztek egy állatot, aminek nincs szüksége oxigénre ahhoz, hogy életben maradjon. A váratlan felfedezés megváltoztatja a tudomány állatvilágról alkotott nézeteit.

Ezt is szeretjük