Nagyot változik az időjárás március első hetében: mutatjuk, mikor érkezik a hidegfront
Itt a március, ezzel pedig megérkezett a tavaszi, szeszélyes időjárás is.

GettyImages-73552498
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn általában néhány órás napsütésre számíthatunk, amelyet azonban gomolyfelhők zavarnak. Számottevő csapadék nem valószínű. Nagy területen megélénkül az északkeleti szél, amely főként az Alpokalján, valamint a Nyírség, Hajdúság egyes részein meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Késő estére jobbára -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a ködfoltok feloszlását követően országszerte derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható.

március-időjárás2
Fotó: Ingmar Wesemann / Getty Images Hungary

Szerdán az éjjel képződő köd, illetve rétegfelhőzet délelőtt nagyrészt feloszlik, és ezt követően derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a szél. Hajnalban +2, -3, délután többnyire 10, 16 fokot mérhetünk.

Csütörtökön az éjszaka képződő ködfoltok gyorsan feloszlanak, és derült vagy gyengén felhős, száraz idő várható. Estefelé észak felől már megérkezhet a hidegfront felhőzete, és néhol zápor is kialakulhat. Megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban -2, +3, délután 12, 18 fokot mérhetünk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken hidegfront felhőzete húzódik fölénk észak felől, amelyből több helyen lehet esőre, záporesőre, főként a hegyekben hózáporra számítani. A délnyugati, majd az északira forduló szelet sokfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a maximum-hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Az állatok legcukibb pillanatait kapta le a fotós: gyönyörködnek magukban, és élvezik az életet

Hihetetlenül aranyos képeket készített a fotós az állatok mindennapjairól.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük