Erős lehűléssel köszönt be a március: a tavasz még várat magára
Csapadékra kevésbé kell számítani, hidegre viszont annál inkább.

no-az-ablakban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a közepesen vagy erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Szórványosan lehet kisebb havazás, hózápor, lokálisan egy-egy intenzívebb hózápor is kialakulhat, majd kelet, délkelet felől havas esőre, záporra vált a csapadék. A késő délutáni, esti óráktól északkelet felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 8 fok között várható, de a hosszabb ideig felhős, csapadékos délnyugati tájakon alacsonyabb értéket is mérhetnek. Késő este -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden, március 1-jén az ország nagyobb részén alapvetően derült vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A délelőtti órákig a déli országrészt elhagyja, keleten ugyanakkor megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti országrészben időnként megerősödhet az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 4 és 9 fok között alakul.

Szerdán a Tiszántúlon általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, míg másutt többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A nyugati megyékben fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem várható. Az általában északi, északnyugati irányú szelet többfelé élénk, egy-egy helyen erős lökések is kísérhetik. Hajnalban általában -9 és -2 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugokban ettől több fokkal alacsonyabb minimumok is várhatóak. Kora délutánra 4 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön észak felől szakadozott felhősáv vonulhat át az ország fölött. A legkevesebb felhő a délnyugati, nyugati országrészben valószínű, arrafelé végig derült maradhat az ég. Estére már mindenütt csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az általában északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül. Hajnalban többnyire -8 és -2 fokot mérhetünk, de a fagyzugokban ettől több fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 6 és 10 fok közé melegszik fel a levegő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható. Nagyobb eséllyel északkeleten néhol előfordulhat zápor, hózápor. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél. A hajnali hőmérséklet -10 és -1, a csúcsérték 5 és 9 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Nyílnak az első hóvirágok Magyarországon

Az MTI fotósa gyönyörű képeket készített a hóvirágokkal borított Alcsúti Arborétumról.

Ezt is szeretjük