-8 °C is lehet a héten: intenzív ónos eső nehezíti a közlekedést
Csapadékos, hideg napok elébe nézünk a heti időjárás-előrejelzés szerint.

jeges-levelek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben a csapadékzóna egyre keletebbre helyeződik, melyből elsősorban esőre, havas esőre, majd főként délutántól havazásra is kell számítani. A reggeli, délelőtti órákban főként a középső területeken átmenetileg intenzív ónos eső is eshet. A Tiszántúlon a déli, másutt az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 0 °C és +7 °C között várható, délkeleten lesz a legenyhébb idő. Késő estére -2 °C és +2 °C közé hűl le a levegő.

Kedden közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 °C és +6 °C között alakul.

Szerdán éjszaka többfelé alacsony szintű rétegfelhőzet képződik, mely napközben többfelé tartósan megmarad. A keleti határnál kisebb eső, ónos eső, nyugaton néhol gyenge havazás előfordulhat. Napközben megélénkül a keleti, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 °C és -8 °C között, a kevésbé felhős, havas tájakon -8 °C alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 °C és +5 °C között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható csapadék: nyugaton hó, másutt vegyes halmazállapotú. Az északi, északkeleti szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 °C és -6 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 °C és +5 °C között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken reggel párás, foltokban zúzmarás idő várható, majd feloszlik a köd, és változóan felhős lesz az ég. Este nyugaton megnövekszik a felhőzet. Reggel a ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat, este nyugaton lehet eső, záporeső. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 °C és -6 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 °C és 6 °C között alakul.

Fotó: Getty Images.

Ezt is szeretjük