Napsütés és -15 fok is lehet: ilyen időjárás várható a héten
Csapadék helyett inkább napsütéssel számolhatunk a héten.

magyarország-20214
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a Dunántúl északi részén is csökken a felhőzet, így északon többórás napsütésre számíthatunk, ugyanakkor a déli megyékben továbbra is sok marad a felhő. Gyenge, időszakos havazás eleinte még a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, a nap második felében a Nyugat-Dunántúlon és Bodrogközben megerősödik, emiatt késő délutántól a keleti tájakon néhol hófúvás lehetséges. A csúcshőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden mindenütt csökken a felhőzet, nagyrészt derült vagy kissé felhős lesz az ég, általában több órára kisüt a nap. Nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, a Nyugat-Dunántúlon és keleten erős lökések. Kora délután -1, +4 fokot mérhetnek.

GettyImages-1269822056
Fotó: Miklos Markus / 500px / Getty Images Hungary

Szerdán túlnyomóan napos időre számíthatunk. A nap második felében érkezhet egy keskeny szétszakadozó felhősáv észak felől. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában -9 és -4 fok között alakul, de a hóval borított, illetve a szélcsendes helyeken -12, -14 fok sem kizárt. A maximum-hőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű.

Csütörtökön melegfront vékony, szakadozott felhősávja vonulhat át fölöttünk, emellett általában többórás napsütés is lehet az ország nagy részén (legtöbb felhő az északkeleti tájakon valószínű). Csapadék nem várható. A jellemzően nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol időnként erős lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet általában -9 és -3 fok között alakul, de a hóval borított tájakon, valamint a szélcsendes fagyzugokban -13, -15 fok sem kizárt. A csúcsérték -2 és +5 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken általában többórás napsütésre számíthatunk, majd észak felől több felhő érkezhet. Számottevő csapadék nem várható. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A jellemzően nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalban -10, 0, kora délután 1, 9 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Képeken 7 téli csoda, amit sokan észre sem vesznek

Ne sirasd a nyarat a téli hónapokban!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük