7 évvel később küldi ki a posta a szerelmes leveleket
Így csökkentené Kína a válások számát
Romantikus szolgáltatással lepte meg a posta az ifjú házasokat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg idehaza a KDNP az udvarlás iskolai oktatásával oldaná meg a válások és az egyre csökkenő népességszám problémáját, Kína is előállt a maga ötletével.

A világ legnépesebb országában az elmúlt évtizedben megduplázódott a válások száma, ezért az állami tulajdonban lévő posta egyfajta mentőcsomagot dolgozott ki a friss házasoknak - számolt be a BBC.

Hét évvel később érkezik a szerelmes levél

Egy új szolgáltatás keretében a friss házasok, illetve a házasság előtt álló párok szerelmes levelet küldhetnek egymásnak, ám azt a posta csak a hetedik házassági évfordulójukon kézbesíti majd.

Sun Buxin, a pekingi posta igazgatója és a megkésett szerelmes levelek ötletének kitalálója azt reméli, ha a párok leírják, miért szeretnék egymással leélni az életüket, a múltbéli üzenet átsegítheti őket azon az időszakon, amikor a házasságban már kevesebb a szenvedély, de egyre több a hétköznapi probléma.

Zhang Ying és Liu Cheng házasság előtt álló fiatal pekingi pár, akik igénybe vették a kínai posta romantikus szolgáltatását.

Bár a vőlegény azt mondta, levele tartalma csak és kizárólag leendő feleségére tartozik, Zhang Ying annyit elárult a BBC magazinnak, hogy az üzenetben arra kéri párját, soha ne engedje el a kezét, és azt is leírja, reméli, hogy együtt fognak megöregedni.

Az állami posta vezetői abban reménykednek, hogy a kedves ötlet újult erőt adhat néhány megromlott házasságnak, és ennek köszönhetően talán a válások száma is csökken. A szolgáltatás mellé egyébként a posta személyes képeslapokat és egyedi bélyegeket is kínál.

Az, hogy a kezdeményezés mennyire lesz sikeres, csak hét évvel később derül ki, annyi azonban biztos, hogy akik ez idő alatt elválnak, azoknak kellemetlen meglepetésben lehet részük: a posta ugyanis, ha senki nem mondja le a szolgáltatást, az időközben különvált pároknak is elküldi a szerelmes üzenetet.

Ezt is szeretjük