Hazánk legkedveltebb színpadi színésznői
Ismerd meg Magyarország legnépszerűbb színésznőit!

Dia

 	Schell Judit 	Schell Judit arcát és nevét első moziszerepe, a 2005-ös Csak szex és más semmi révén jegyezte meg a magyar közönség. Tehetségét már fiatal éveiben is elismerte a szakma, 2000-ben Jászai Mari-díjat kapott. Bár a Vígszínházhoz is hívták, 2003-ban az alakuló Nemzeti Színház társulatához szegődött. 	Kapcsolódó ajánló: 	Sztárparádé a Nemzeti színpadán »

Schell Judit

Schell Judit arcát és nevét első moziszerepe, a 2005-ös Csak szex és más semmi révén jegyezte meg a magyar közönség. Tehetségét már fiatal éveiben is elismerte a szakma, 2000-ben Jászai Mari-díjat kapott. Bár a Vígszínházhoz is hívták, 2003-ban az alakuló Nemzeti Színház társulatához szegődött.

Kapcsolódó ajánló:
Sztárparádé a Nemzeti színpadán »

Dia

	Nagy-Kálózy Eszter	A színésznő 1966-ban született Gyöngyösön. Rudolf Péter felesége, és három gyermek édesanyja. Jelenleg a Centrál Színházban játszik, ahol olyan remek darabokban láthatod, mint a Mégis, kinek az élete? vagy a Pletykafészek.	Kép: Dömötör Ede

Nagy-Kálózy Eszter

A színésznő 1966-ban született Gyöngyösön. Rudolf Péter felesége, és három gyermek édesanyja. Jelenleg a Centrál Színházban játszik, ahol olyan remek darabokban láthatod, mint a Mégis, kinek az élete? vagy a Pletykafészek.

Kép: Dömötör Ede

Dia

 	Pokorny Lia 	A népszerű színésznő 1971-ben született Hatvanban. A tévénézőket humorérzékével varázsolja el, a Beugró egyedüli női szereplőjeként, színpadon a Spamalot című darabban láthatod. Magánéletét óvja a nyilvánosságtól, az azonban nem titok, hogy volt férje a színész Csányi Sándor, kisfiuk, Misi 2003-ban született.

Pokorny Lia

A népszerű színésznő 1971-ben született Hatvanban. A tévénézőket humorérzékével varázsolja el, a Beugró egyedüli női szereplőjeként, színpadon a Spamalot című darabban láthatod. Magánéletét óvja a nyilvánosságtól, az azonban nem titok, hogy volt férje a színész Csányi Sándor, kisfiuk, Misi 2003-ban született.

Dia

 	Bencze Ilona 	1947-ben született Nagykanizsán. Bencze Ilonával a színházba járó közönség nemcsak A koloncban találkozhat, a Soproni Petőfi Színházban a Nyolc nő című darabban lép fel, a Madách-ban pedig - mint oly sok éve - a Macskákban áll színpadra. 	Kapcsolódó galéria: 	Budapest leghíresebb színházai »

Bencze Ilona

1947-ben született Nagykanizsán. Bencze Ilonával a színházba járó közönség nemcsak A koloncban találkozhat, a Soproni Petőfi Színházban a Nyolc nő című darabban lép fel, a Madách-ban pedig - mint oly sok éve - a Macskákban áll színpadra.

Kapcsolódó galéria:
Budapest leghíresebb színházai »

Dia

 	Eszenyi Enikő 	1961-ben született Csengerben. Napjaink egyik leghíresebb színésznője, rendezőként és színházigazgatóként is sikeres. Számos emlékezetes filmben is játszott, elég csak a Cha-cha-chára, A legényanyára vagy a Sztracsatellára gondolnunk. Jelenleg a Mikve című darabban láthatod.

Eszenyi Enikő

1961-ben született Csengerben. Napjaink egyik leghíresebb színésznője, rendezőként és színházigazgatóként is sikeres. Számos emlékezetes filmben is játszott, elég csak a Cha-cha-chára, A legényanyára vagy a Sztracsatellára gondolnunk. Jelenleg a Mikve című darabban láthatod.

Dia

 	Hernádi Judit 	1956-ban született Budapesten. Bár sokan csak a Heti Hetes révén ismerik, színpadon és filmen is sikeres karriert futott be. Jászai- és Déryné-díjas sztár, aki 2007-ben megkapta A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. Szabadúszóként dolgozik. 	Kapcsolódó ajánló: 	Édes bosszú a Játékszínben »

Hernádi Judit

1956-ban született Budapesten. Bár sokan csak a Heti Hetes révén ismerik, színpadon és filmen is sikeres karriert futott be. Jászai- és Déryné-díjas sztár, aki 2007-ben megkapta A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. Szabadúszóként dolgozik.

Kapcsolódó ajánló:
Édes bosszú a Játékszínben »

Dia

 	Udvaros Dorottya 	Hazánk egyik legsikeresebb színésznője 1954-ben született Budapesten. A színpadon mostanában az Orfeusz alászállban láthattod a fiatal Szabó Kimmel Tamás partnereként, de még számos darabban játszik párhuzamosan a Nemzeti Színházban. 	Kapcsolódó galéria: 	Budapest leghíresebb színházai »

Udvaros Dorottya

Hazánk egyik legsikeresebb színésznője 1954-ben született Budapesten. A színpadon mostanában az Orfeusz alászállban láthattod a fiatal Szabó Kimmel Tamás partnereként, de még számos darabban játszik párhuzamosan a Nemzeti Színházban.

Kapcsolódó galéria:
Budapest leghíresebb színházai »

Dia

 	Kiss Mari 	Saját bevallása szerint bár szereti a film világát, mégis a színház áll közelebb a szívéhez. Jelenleg a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagja, ahol többek között Az ügynök halála című Arthur Miller darabban láthatod. 	Kapcsolódó cikk: 	Színészóriások Szombathelyen! » 	Kép: www.activestudio.hu

Kiss Mari

Saját bevallása szerint bár szereti a film világát, mégis a színház áll közelebb a szívéhez. Jelenleg a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagja, ahol többek között Az ügynök halála című Arthur Miller darabban láthatod.

Kapcsolódó cikk:
Színészóriások Szombathelyen! »

Kép: www.activestudio.hu

Dia

	Für Anikó	A Jászai Mari-díjas színésznő 1964. február 27-én látta meg a napvilágot Budapesten. 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, azt követően a Madách Színházhoz szerződött. 2004 óta az Örkény Színház tagja. Kedvelt szinkronszínész: ő kölcsönzi hangját a Született feleségek Lynette-ének, de Für Anikó beszél Sandra Bullock és Cameron Diaz helyett is.	Kapcsolódó cikk:	Csendes női forradalom a színpadon »

Für Anikó

A Jászai Mari-díjas színésznő 1964. február 27-én látta meg a napvilágot Budapesten. 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, azt követően a Madách Színházhoz szerződött. 2004 óta az Örkény Színház tagja. Kedvelt szinkronszínész: ő kölcsönzi hangját a Született feleségek Lynette-ének, de Für Anikó beszél Sandra Bullock és Cameron Diaz helyett is.

Kapcsolódó cikk:
Csendes női forradalom a színpadon »

Dia

 	Hámori Gabriella 	Hámori Gabriella 1978. november 1-jén született Szarvason. 2001-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen  és még ebben az évben a Radnóti Színházhoz szerződött, majd a 2004-es évadtól az Örkény István Színház társulatához került, ahol olyan klasszikusokban nézheted meg, mint a Bohémélet, vagy a Sirály. A filmrajongók 2011-ben A vizsga című thrillerben láthatták.

Hámori Gabriella

Hámori Gabriella 1978. november 1-jén született Szarvason. 2001-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen  és még ebben az évben a Radnóti Színházhoz szerződött, majd a 2004-es évadtól az Örkény István Színház társulatához került, ahol olyan klasszikusokban nézheted meg, mint a Bohémélet, vagy a Sirály. A filmrajongók 2011-ben A vizsga című thrillerben láthatták.

Dia

 	Pogány Judit 	Pogány Judit 1944. szeptember 10-én született Kaposváron. Bár a Színház- és Filmművészeti Főiskolától az első rostánál eltanácsolták, azonban amatőr színjátszó társulatával az 1965-ös Ki mit tud?-on bekerültek a döntőbe. Színészi pályája a kaposvári Csiki Gergely Színházban kezdődött, komoly áttörést pedig a Várj, míg sötét lesz című darab hozott számára. Jelenleg a szabadúszó, legtöbbet az Örkény és a József Attila Színház színpadán láthatod.

Pogány Judit

Pogány Judit 1944. szeptember 10-én született Kaposváron. Bár a Színház- és Filmművészeti Főiskolától az első rostánál eltanácsolták, azonban amatőr színjátszó társulatával az 1965-ös Ki mit tud?-on bekerültek a döntőbe. Színészi pályája a kaposvári Csiki Gergely Színházban kezdődött, komoly áttörést pedig a Várj, míg sötét lesz című darab hozott számára. Jelenleg a szabadúszó, legtöbbet az Örkény és a József Attila Színház színpadán láthatod.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: