Hazánk legkedveltebb színpadi színészei
Nézd meg Magyarország legnépszerűbb színészeit!

Dia

	Rudolf Péter	1983-ban csatlakozott a Vígszínház társulatához, ahol 1998-ig szórakoztatta a nagyérdeműt, azóta szabadúszó. Karrierje során a legkülönbözőbb szerzők darabjaiban mutatja meg tehetségét, Shakespeare-től Gorkijon át Presserig. Pályafutása alatt rengeteg alkalommal elismerték tehetségét: 1991-ben Jászai Mari-díjat adományoztak neki, 2002-ben pedig kiváló művésznek választották.	Kapcsolódó ajánló:	Liptai, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy abszurd bohózata »

Rudolf Péter

1983-ban csatlakozott a Vígszínház társulatához, ahol 1998-ig szórakoztatta a nagyérdeműt, azóta szabadúszó. Karrierje során a legkülönbözőbb szerzők darabjaiban mutatja meg tehetségét, Shakespeare-től Gorkijon át Presserig. Pályafutása alatt rengeteg alkalommal elismerték tehetségét: 1991-ben Jászai Mari-díjat adományoztak neki, 2002-ben pedig kiváló művésznek választották.

Kapcsolódó ajánló:
Liptai, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy abszurd bohózata »

Dia

	Nagy Zsolt	A jóképű színész harmadéves volt a főiskolán, amikor csatlakozott a Schilling Árpád vezette Krétakörhöz. Bár a többség minden bizonnyal a vászonról ismeri Nagy Zsolt arcát, színpadi jelenléte a főiskola óta folyamatos. A Krétakör tagjaként egyebek mellett olyan darabokban bizonyította tehetségét, mint a Liliom, a Peer Gynt vagy a Hamlet, de a Vígszínházban is bemutatkozott Othellóként.

Nagy Zsolt

A jóképű színész harmadéves volt a főiskolán, amikor csatlakozott a Schilling Árpád vezette Krétakörhöz. Bár a többség minden bizonnyal a vászonról ismeri Nagy Zsolt arcát, színpadi jelenléte a főiskola óta folyamatos. A Krétakör tagjaként egyebek mellett olyan darabokban bizonyította tehetségét, mint a Liliom, a Peer Gynt vagy a Hamlet, de a Vígszínházban is bemutatkozott Othellóként.

Fotó: Sárosi Zoltán

Dia

	Trokán Péter	A Szomszédok című teleregény Jánosaként ismerte meg az ország. Azóta számos színpadi darabban láthatta a nagyérdemű a Jászai-díjas színészt. Jelenleg a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának a tagja.	Kapcsolódó ajánló	Trokán Péter idősödő sármőrként a színpadon »

Trokán Péter

A Szomszédok című teleregény Jánosaként ismerte meg az ország. Azóta számos színpadi darabban láthatta a nagyérdemű a Jászai-díjas színészt. Jelenleg a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának a tagja.

Kapcsolódó ajánló
Trokán Péter idősödő sármőrként a színpadon »

Fotó: www.activestudio.hu

Dia

	Szerednyei Béla	A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1981-ben végezte el, azóta a Madách Színház tagja. Jelenleg olyan remek darabokban játszik, mint a Páratlan páros, a Diploma előtt vagy a Spamalot. Szenvedélyes vitorlázóként összes szabadidejét hajóján tölti.	Kapcsolódó ajánló:	Szerednyei Béla elhagyja feleségét »

Szerednyei Béla

A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1981-ben végezte el, azóta a Madách Színház tagja. Jelenleg olyan remek darabokban játszik, mint a Páratlan páros, a Diploma előtt vagy a Spamalot. Szenvedélyes vitorlázóként összes szabadidejét hajóján tölti.

Kapcsolódó ajánló:
Szerednyei Béla elhagyja feleségét »

Dia

	Kamarás Iván	1995-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, évfolyamtársai közt volt többek között Marozsán Erika és Schell Judit is. Eleinte a Budapesti Kamaraszínház tagja volt, majd 1997-től a Vígszínház társulatához szerződött. Olyan nagysikerű darabokban láthattuk, mint a Lear király, A kávéház vagy a Sok hűhó semmiért.

Kamarás Iván

1995-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, évfolyamtársai közt volt többek között Marozsán Erika és Schell Judit is. Eleinte a Budapesti Kamaraszínház tagja volt, majd 1997-től a Vígszínház társulatához szerződött. Olyan nagysikerű darabokban láthattuk, mint a Lear király, A kávéház vagy a Sok hűhó semmiért.

Dia

	Mucsi Zoltán	1979-től másfél évtizeden keresztül a Szolnoki Szigligeti Színház tagja volt, két év szabadúszás és németországi vendégeskedés után 1997-ben szerződött a Bárkához. Majd szabadúszó, a Krétakörben játszik, és 2008-ban szerződik újra a Bárka Színházhoz. Többek között a Tengeren című darabban játszik.	Kapcsolódó galéria:	Budapest leghíresebb színházai »

Mucsi Zoltán

1979-től másfél évtizeden keresztül a Szolnoki Szigligeti Színház tagja volt, két év szabadúszás és németországi vendégeskedés után 1997-ben szerződött a Bárkához. Majd szabadúszó, a Krétakörben játszik, és 2008-ban szerződik újra a Bárka Színházhoz. Többek között a Tengeren című darabban játszik.

Kapcsolódó galéria:
Budapest leghíresebb színházai »

Dia

	Kulka János	Kulka János nem csupán filmen a színpadon is folyamatosan aktív, 2003 óta a Nemzeti Színházban szórakoztatja a nagyérdeműt, olyan remek darabokkal lépett színpadra, mint a III. Richárd vagy a Lear király, 2010 júniusától pedig az Esőember színpadi változatában mutatja meg újabb arcát.	Kapcsolódó galéria:	Budapest leghíresebb színházai »

Kulka János

Kulka János nem csupán filmen a színpadon is folyamatosan aktív, 2003 óta a Nemzeti Színházban szórakoztatja a nagyérdeműt, olyan remek darabokkal lépett színpadra, mint a III. Richárd vagy a Lear király, 2010 júniusától pedig az Esőember színpadi változatában mutatja meg újabb arcát.

Kapcsolódó galéria:
Budapest leghíresebb színházai »

Dia


            	Nagy Ervin
            	1999-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Budapesti Katona József Színház szerződtette. Filmes karrierje a 2000-es Nincsen nekem vágyam semmi című drámával kezdődött. Színpadon jelenleg olyan remek darabokban láthatod, mint a Dilettánsok, vagy az Esőember.

Nagy Ervin

1999-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Budapesti Katona József Színház szerződtette. Filmes karrierje a 2000-es Nincsen nekem vágyam semmi című drámával kezdődött. Színpadon jelenleg olyan remek darabokban láthatod, mint a Dilettánsok, vagy az Esőember.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: