Fotók a hóról! Megbénult az ország
Hol van a télügyi biztos?
Bakondi György egyelőre nem szólalt meg. Az ő feladata lett volna a jó felkészülés.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfő reggel a havazás miatt megbénult az ország, a BKV ingyenes közlekedést biztosít, és arra kérnek mindenkit, hogy autóval inkább ne induljanak el. A havazásban érintett legtöbb út nehezen járható, Hidegkút megközelíthetetlen, több Zala megyei főúton elakadt kamionok okoznak fennakadást. Pest megyében a 10-es főúton Pilisvörösvár és Piliscsaba között állnak a kamionok, illetve Budaörs és Vác térségében is lassú a közlekedés. Somogy megyében, Marcali térségében 20 centiméteres hó esett, aminek nyomán nagyobb torlódások alakultak ki.

A kormány tavaly év végén nevezte ki télügyi biztosnak Bakondi Györgyöt, a kormánybiztosok fizetése havi bruttó 1 millió forint. Kormánybiztosként Bakondi  felel a tél veszélyei elleni védekezés folyamatának koordinálásáért. A biztos korábban azt nyilatkozta, súlyos következményekkel jár, ha a télre való felkészülés elmarad. Bakondi cikkünk megjelenéséig nem nyilatkozott az országban kialakult helyzetről.

A hvg.hu úgy tudja, a téli időszak hatósági feladatait koordináló kormánymegbízott ma reggel rendben beért az országos katasztrófavédelem központjába, az épületben tartózkodik, és személyesen irányítja a rendkívüli helyzet elhárítási munkálatait.

Bakondinak van is mivel foglalkoznia, nézd meg az MTI képeit a hó alá temetett Magyarországról.

Képek az első hóról

2012 első havazása nem okozott ekkora fennakadásokat. Nézd meg a képeket az első hóról.

Ezt is szeretjük