11 ezer magyar veszíti el az állását egy kellemetlen változás miatt

Összesen 80 millió európai munkahelyet veszélyeztetnek a hamis termékek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Összesen 80 millió európai munkahelyet veszélyeztetnek a hamis termékek.

A hamisítás Európában 80 millió munkahelyet veszélyeztet, az illegális tevékenység évente csaknem 50 milliárd eurót tesz ki, az értékesítés 7,4%-át érinti - hívja fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület(HENT)a szellemi tulajdon világnapja alkalmából kiadott keddi közleményében. Az Európai Unió gazdaságának gerincét továbbra is a szellemi tulajdonjogokhoz (IPR) köthető iparágak alkotják.

130 ezer európai uniós vállalkozás adatait vizsgáló korábbi kutatásból kiderült, hogy a gazdasági összteljesítmény mintegy 40%-a (4700 milliárd euró) és a harmadik országokba irányuló export 90%-a innen származik. Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkára a közleményben kiemelte: a szellemi tulajdonjogokhoz köthető iparágakban működő kkv-k esetében gyakorlatilag a szellemi tulajdonjog adja a vállalkozás tőkeerejét, amelyet a hamisítás térnyerése könnyen megsemmisíthet.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatalának (EUIPO) egyik korábbi jelentéséből az is kiderült, hogy Magyarországon évente 230 milliárd forint esik ki közvetlenül a kalózkodás és hamisítás különböző fajtái miatt, ami az értékesítés 12%-át teszi ki, emellett ennek tudható be 11 ezer hazai munkahely megszűnése is. A közlemény szerint optimizmusra adhat okot, hogy a mintegy 17%-os növekedésnek köszönhetően tavaly több mint négyezer védjegybejelentés érkezett a hivatalhoz, a bejelentések 70%-át vállalatok tették, ezek háromnegyede a mikro- és kisvállalkozói szektorhoz tartozik.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük