Meghosszabbítják a temetők nyitvatartását Budapesten: nem csak a halottak napján változtatják meg

A temetők nyitvatartása idén is megváltozik a halottak napja miatt.

GettyImages-996741720
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenszentek és halottak napja miatt jövő keddig, azaz november 2-áig meghosszabbított nyitvatartással, reggel 7-től este 8 óráig várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, és szünetelnek a temetések - közölte a Budapesti Közművek temetkezési divíziója, a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság az ügyfélforgalom várható növekedése miatt ezekben a napokban ügyeletet tart a budapesti köztemetők irodáiban.

Budapesti temetők nyitvatartása

A Farkasréti temető és a rákoskeresztúri Új köztemető bejáratát belülről kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítják meg. A társaság a koronavírus-járvány miatt a csoportos megemlékezéseket idén nem tartja meg, a Farkasréti temetőben november 1-jére közös mécsesgyújtást szervez - olvasható a közleményben.

GettyImages-539148757

November 3-tól ismét a szokásos, téli nyitvatartási rend lesz érvényben, a budapesti sírkertek reggel fél 8-tól délután 5 óráig várják a kilátogatókat.

Nagyobb városok temetőinek ünnepi nyitvatartása

Debrecenben szombaton reggel 7-től este 7-ig, vasárnap és hétfőn este 8-ig, és kedden, azaz november 2-án szintén este 7-ig tartanak nyitva a köztemetők. Miskolcon a temetők egységesen október 30-tól november 1-jéig reggel 8-tól este 9 óráig várják a megemlékezőket. A Győrben található sírhelyeket pedig egészen november 5-ig egységesen 7 és 20 óra között lehet látogatni. Ezután itt is visszatérnek a megszokott nyitvatartási rendhez.

A cikk az ajánló után folytatódik

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.

Amikor meghalt a nagymamája, 800-szor kinyomtatta ugyanazt a mintát

Maria A. Aristidou így emlékezett meg azokról, akiket elveszített.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük