Hallottál már az U-Fesztiválról?

Ingyenes program Budapest szívében

A fesztivált szeptember 30-án rendezik a Régiposta, Galamb és Pesti Barnabás utcánál.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Fesztivál U betűjét az események térbeli elrendeződésének beszédes emblémájaként választották, hiszen a befoglaló alakzat az 5. kerületi Régiposta-Galamb és Pesti Barnabás utcai szakaszokat fedi le.

A célidőben - ami szeptember 30-án, pénteken 18:00 órás kezdéstől nyúlik ki az éjszakába -, az autóforgalom kizárásával a programhelyszínek közötti ki-be-átközlekedés fizikailag akadálymentes.

U-fesztivál

Az eseményt generáló tényező az utcához köthető galériás-műkereskedő tevékenység négyzetméterenkénti előfordulási sűrűsége, illetve ennek egy szélesebb kört megmozgató köztudatba iktatása.

A fesztiválrésztvevők kiléte tehát lokálisan adott és profilban heterogén: a kortárs plasztikát menedzselő Dovin, a kortárs klasszikusok mellett a fiatal generációt is kiállító Léna és Roselli, a főként filmes vintage plakát bolt, a Művészház, az ARTEN valamint a régiséggel és ékszerrel kereskedő Anno Antikvitás.

Program

  • délutántól köztéri szobortárlat az U valamennyi szárában
  • 18:00-21:00 Einstand népszerűsítő propaganda
  • 18:00-19:00 P'andiciel - a legmélyebb haute couture
  • 18:00- Mindörökké Zene kiállítások
  • 20:00-tól X-Menz Idiotronic
  • 20:00-tól élőzene Bossa Nova
  • 21:00-tól felváltja az in:formation

Egyestés program

Az egyestés programba az U alak vendéglátóegységei is bekapcsolódnak: a Kuglóf Pékség és a Dőzs Café a white night szlogent betartó hosszabbított nyitva tartással vesz részt.

U-fesztivál
Helyszín: Budapest, Régiposta-Galamb és Pesti Barnabás utca.
Időpont: 2011. szeptember 30.
Belépő: ingyenes
Ezt is szeretjük