Divatos hajfonatok lépésről lépésre: nem csak buliba

Videóval

Tavasszal különösen aktuális a hajfonás, hiszen ez az egyik legromantikusabb évszak.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy ideje nagy népszerűségnek örvendenek a különböző hajfonási technikák, és az így készült változatos, nem szokványos frizurák.

Ezek elkészítése bonyolultnak tűnhet, de a legtöbb elkészíthető egy kis utánajárást követően. Ha pedig tisztában vagy a hármas vagy a franciafonás mikéntjével, még könnyebb dolgod lesz.

Fonott konty

Az egyik legegyszerűbb frizura az elegáns, nőies fonott konty, és még félhosszú hajból is könnyedén elkészíthető. Kezdd azzal, hogy hátrafésülöd a hajadat, mintha lófarkat szeretnél csinálni, de ne gumizd össze, hanem válassz le egy széles részt a tetejéről.

Ezt a hajat oszd el három részre, és a fejed hátuljánál kezdd el összefonni. Időnként vegyél néhány tincset oldalról is, amíg el nem fogy a haj. A végét fogd össze egy kicsi hajgumival.

Így egy egyszerű franciafonást kapsz, amit most konttyá alakíthatsz. Az ujjaid segítségével óvatosan lazítsd meg egy kicsit a fonott részt, de vigyázz, hogy ne menjen szét.

Annál a résznél, ahol a haj elválik a tarkódtól, csinálj egy lyukat, és ebbe tűrd bele a fonott copf lelógó végét. Tűzd meg egy - vagy több - hullámcsattal, hogy stabilan rögzítve legyen.

Fánkkonty fonott kerettel

Szintén elegáns frizura, de legjobb, ha hosszú hajból készíted. Nagyon egyszerű, gyorsan megvan, és buliba vagy iskolába is tökéletes választás. Fogd össze a hajad a fejed tetején lófarokban, majd húzz rá egy fánkkonty-hajgumit vagy egy levágott orrú, összesodort zoknit. Erre hajtsd rá a copfot, oszlasd el a hajat, majd az egész kontyra húzz egy vékony hajgumit. 

A kint maradó hajat vidd le a konty alá, és kezdd el hármas fonással összefonni. A végét gumizd be. Az így kapott fonott lófarkat óvatosan tekerd a konty köré, és rögzítsd néhány helyen hullámcsattal. Ha szeretnéd, tehetsz bele virágdíszt is, amivel még a copf kezdetét is eltakarhatod.

Fűzőfonás

Válaszd el oldalt a hajadat, és a frufrurészből vegyél fel egy vastagabb tincset. Kezdd el fonni, majd a választék mentén válassz le egy vékony tincset, és fond hozzá a többi hajhoz. Ezt ismételd úgy, hogy a fonat ferdén haladjon, egyre távolodva a választéktól. 

Amikor már minden tincset elhasználtál a fejtetőről, fond végig a maradék hajat alul, úgy, hogy egy copfot kapj, és a végét gumizd össze. Ez a frizura az egyenes, középhosszú hajból mutat a legjobban.

Ezt is szeretjük