Habzó csodák: meggyes, csokis és mézes sörök a Városligetben
Belga Sörfesztivál a hétvégén
Igazi ínyencségeket kóstolhatsz a Vajdahunyadvárban 24-25-én.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember 24-én és 25-én a belga söröké lesz a főszerep a Mezőgazdasági Múzeumban. Az érdeklődők ezen a hétvégén 11 és 22 óra között közel 110 fajta csapolt és üveges belga sörkülönlegességből válogathatnak a Vajdahunyadvárban található múzeumban. A fesztiválra látogatók a 3000 forintos - mindkét napra érvényes - belépőjegy összegét teljes egészében lefogyaszthatják

II. Belga Sörfesztivál

A Belga Sörfesztivál szervezői lehetőséget kínálnak kiváló minőségű világos, félbarna, barna, búza és végül, de nem utolsó sorban gyümölcsös sörök ízlelésére. Az érdeklődők a belépőjegy áráért kapott zsetonokkal 5 alkalommal 1-1 pohár – 2 dl – belga sört fogyaszthatnak, továbbá ajándékba kapnak egy eredeti üveg söröspoharat.

A belga sörkultúra egyedülálló a világon. Ez a kis ország körülbelül 130 sörfőzdével, és több mint 800 különböző sörrel büszkélkedhet. A különleges, alkalmi sörökkel kiegészítve a belga sörfajták száma elérheti a 8700-at. A hatalmas választéknak köszönhetően a belga sörök kedvelői mindig az alkalomhoz leginkább megfelelő nedűt fogyaszthatják. A Belga Sörfesztiválon egyebek mellett az alábbi söröket kóstolhatod meg

Corsendonk Pater Noster - 7,5% apátsági barna ale

Du Bocq Sörfőzde (1858), Purnode - Yvoir (Kelet-Flandria)
Szűretlen sör, vörösesbarna színe az érett pinot noir-ra hasonlít. A palackot kinyitva gyümölcsös illat csapja meg az orrunkat, amelybe némi szója, - sőt a háttérben égetett újhordó - illata is vegyül. Az első korttyal egész ízkavalkád jelenik meg, amelyben a prímet a csokoládé, a mazsola, de legfőképpen a finom koriander-íz viszi.

Floris Kriek - 3,6% meggyes flamand búzasör

Huyghe Sörfőzde (1654), Melle, Kelet Flandria
A rubint-színű ital peremén finom rajzolatú, a brüsszeli csipkére emlékeztető hab jelenik meg.Az intenzív meggy illat megelőlegezi ennek a sörnek édeskés-savanykás gyümölcsízét, amelyhez pezsdítően járul hozzá az élénk szénsavas textúra. Ízében a friss meggy zamatai dominálnak, utóízében tűnnek csak fel a búzasör ízjegyei, némi mandulás keserűséggel együtt. Meleg nyári délutánok és esték kitűnő üdítő itala.

Barbar - 8,0% mézzel fűszerezett vallon ale

Brasserie Lefebre (1876), Quenast-Rebec, Brabant
A 2,5% mézet is tartalmazó sört kicsi, de igen tartós hab, mély, narancssárgás, borostyán szín jellemzi. Illatában méz és édes szőlőmust illata kavarog. Enyhén karamellás ízvilágú. Az édes alapíz mellett fellépő mély keserűséget lefedi az intenzív mézérzet. A korty végén szép, lekerekedett komlóíz marad vissza, némi narancshéjas fanyarsággal.

Satan Red - 8,0% fűszerezett félbarna flamand ale

De Block sörfőzde (1887), Merchtem, Brabant
Színe bronzvörös, habja vastag és krémes. Közepesen telt teste mögött alig érzed a magas, 8%-os alkoholtartalmat, amely bizonyára a Gonosz mesterkedése következtében került bele ebbe az ártatlannak látszó italba.

Talán ezért is van az, hogy veszélytelen, társasági, beszélgetős sörnek érezheted. Pedig jó lesz vigyázni a szeszfokokkal! A korty vége felé jelentős savasság és hosszú, tapadós keserűség hálálja meg, hogy felvetted a harcot ezzel a sátáni itallal.

II. Belga Sörfesztivál
Helyszín: Mezőgazdasági Múzeum, Városliget -Vajdahunyadvár
Időpont: 2011. szeptember 24-25. 10-22 óráig.
Jegy: Mindkét napra: 3000 forint – lefogyasztható.
Ezt is szeretjük