Túl gyorsan lemerül a telefonod? 4 praktika, ami meghosszabbítja az akkumulátor életét

Gyorsan merül a telefonod? Próbáld ki a következő trükköket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár okostelefonod van, akár nem, meggyűlhet a bajod a túl gyorsan lemerülő akkumulátorral - előbbi esetben erre fokozott esélyed van.

Te is tehetsz néhány dolgot annak érdekében, hogy a mobil tovább bírja ébren, és ne kelljen minden nap azon aggódni, vajon kibírja-e, míg hazaérsz.

Energiatakarékosság

Nem is gondolnád, mennyit levesz az akkumulátor erejéből a kijelző. Mindenképpen érdemes a fényerőt a lehető legkisebb fokozaton tartani.

Persze olyan szintre állítsd, ahol még nem kell megerőltetned a szemed, hogy jól lásd a képernyőt, de semmiképpen se tedd maximumra, sőt, inkább a minimumhoz közelíts.

A kijelző- és billentyűzárat is állítsd a lehető legrövidebb időre, mert minél hamarabb elsötétül a képernyő, annál több energiát spórolsz meg.

Tartsd karban a számítógépet is!

Az asztali számítógép ugyanúgy koszosodik és porosodik, mint bármely másik tárgy a szobában, ezért nagyon fontos, hogy alkalmanként időt fordíts a tisztításra. Elmondjuk, hogyan csináld!

Egyetlen bevált tipp, amivel megnöveled a számítógép élettartamát

Nézegess képeket!

Elolvasom

Alkalmazások és szolgáltatások leállítása

Ha nem használod az internetet, a GPS-t vagy a háttérben futó alkalmazásokat, állítsd le őket, mert csak feleslegesen merítik a telefont! Ha olyan helyen vagy, ahol van wi-fi, inkább ezen keresztül csatlakozz az internetre, mert a 3G is alaposan igénybe veszi az akkumulátort.

Időnként ürítsd az egyes alkalmazásoknál a gyorsítótárat, ezt az alkalmazáskeresőben, az adott alkalmazásnál tudod megtenni.

Tölts szakszerűen!

Sokan úgy gondolják, jót tesz a telefonnak, ha minden alkalommal teljesen lemerítik, és így töltik fel. Pedig sokkal inkább megkíméled az akkumulátort, ha nem hagyod, hogy a készülék a kikapcsolásig merüljön, hanem inkább olyankor töltöd vissza, amikor még van benne szufla. Ha a mobil feltöltődött, azonnal vedd le a kábelről, és a töltőt is húzd ki a konnektorból.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Kíméld az akkumulátort!

Ugyanúgy, ahogyan a számítógépeknél, a telefonok akkumulátorai esetében is nagyon fontos a külső karbantartás és a kíméletes bánásmód. Tisztítsd meg rendszeresen az akku környékét, és ne tartsd a készüléket 0°C-nál hidegebb és 35°C-nál melegebb helyen!

Ezt is szeretjük