Erőteljes pillanatban kattintott a fotós: különleges kép egy gyönyörű tigrisről
Csodálatos helyszínen sikerült lencsevégre kapni egy magányos tigrist.

GettyImages-665240977
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes fotó elkészültéhez sokszor nagy adag türelemre és kitartásra van szükség. Ezzel Nitish Madan indiai fotós is tisztában van: már tíz éve várta a pillanatot, hogy megörökítse azt a tökéletes képet, mely kedvenc állatát, a tigrist ábrázolja.

- Amikor meglátok egy tigrist, egyszerűen nem tudom levenni róla a szemem, annyira erőteljes kisugárzásuk van. Ha a vadonban láthatok egyet, a lélegzetem is eláll. Sugárzik róluk a bátor erő és a méltóság - nyilatkozta a fotós a My Modern Metnek

Váratlanul adódott a tökéletes alkalom

Madan számára egy decemberi reggelen vált valóra az álom, az India északi részén található Ranthambore Nemzeti Parkban. A fotós éppen egy csoporttal kirándult, amikor friss tigrisnyomokat vettek észre, amiket követve két játszadozó nőstény tigrisre bukkantak. Madannak eszébe jutott, hogy biztosan a Padam-tó irányába tartanak.

View this post on Instagram

One of Arrow's girl walking in front of Padam Lake this morning in magical Ranthambore National Park. It was freezing cold, full of fog and mist and I couldn't feel my fingers, glad that I was able to press the shutter on my camera. It was such a special moment, one that I have been waiting for, for as long as I can remember, finally nature has blessed me with this 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 I am ever so grateful. For me, this image has captured the heart and soul of Ranthambore. . . . Follow me @nitish.madan for more such images from the wild. Wishing everyone a beautiful and blessed day!!! . . #tigers #savethetiger #savetigers #savethetigers #Bigcats #savethebigcats #bigcatsforever #BigCatsOfInstagram #animalsmood #splendid_animals #animal_sultans #bbcwildlife #Wildlifephotography #naturephotography #wildlifeindia #catsofinstagram #wildplanet #wildlifesanctuary #wildlifepics #wildlifeplanet #exclusive_animals #marvelouz_animals #wildlifeaddicts #featured_wildlife #AnimalElite #Destination_wild #natureinfocus #sanctuaryasia #indianwildlifeofficial #wildlife_shots

A post shared by Nitish Madan Photography (@nitish.madan) on

Magára hagyta a csoportot, és előrement, hogy elrejtőzzön. Lélegzetvisszafojtva, a hidegtől elgémberedett ujjakkal szorította a fényképezőgépét, amikor végre felbukkant az egyik nőstény tigris, immár társa nélkül.

A háttér olyan festői, hogy szinte nehéz elhinni róla, hogy valós. A tó tükrében visszaköszönő romok és az enyhe köd misztikussá varázsolja a képet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Madan reméli, hogy képével felhívja az emberek figyelmét arra, hogy ezek a csodás teremtmények a kihalás szélén állnak. A fotós Instagramján további lenyűgöző képek találhatók, melyek mind a vadonban készültek, elsősorban tigrisekről.

Vicces állatos képek, amik garantáltan jókedvere derítenek

Az állatoknak is akadnak komikus pillanataik, már csak az kell, hogy egy fotós jókor legyen jó helyen. 2019 legviccesebb képei közül szemeztünk!

(A borítókép illusztráció, forrás: Getty Images)

Ezt is szeretjük