Megoldódott a Nagy piramis egyik legnagyobb rejtélye? Kutatók állítják, ez a válasz

A piramisok rengeteg munkát adnak a tudomány embereinek: számos rejtély lengi körül a hatalmas építményeket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A földkerekség talán legtitokzatosabb építményeiként, a világ hét csodájának egyikeként magaslanak Egyiptom piramisai, melyek közül a gízai Nagy piramis, más néven a Hufu-piramis vagy Kheopsz-piramis misztikus óriásként nyűgöz le laikus és tudós szemeket.

A piramist i. e. 2580-2530 körül építették, Kheopsz - Hufu - fáraó uralkodásának idején, úgy tartják, az ő temetkezési helyéül. Emelésének miértje azonban sokak szerint nem ennyire egyszerű és egyértelmű, de mindenek felett a piramisok legnagyobb rejtélye, azok építési körülményei szolgáltatnak, szolgáltattak kutatási témát a régészek számára időtlen idők óta. Úgy tűnik, a tudomány egy jókora lépéssel közelebb került a válaszhoz.

A Nagy piramis rejtélye

A misztikus Nagy piramis feltételezett építési módjáról, funkciójáról és további érdekességekről a képek kíséretében olvashatsz.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük