Ilyet még nem láttál! Így néz ki egy 10 méter magas szemgolyó
Nem csak híres embereknek vagy épületeknek emléket állító szobrok léteznek.

Dia

	A falba ragadt üzletember	Az ácsorgó üzletember-szobor, akinek a feje a falba "szorult", az Ernst & Young Building előtt található Los Angelesben. Az alkotás bronzból készült.

A falba ragadt üzletember

Az ácsorgó üzletember-szobor, akinek a feje a falba "szorult", az Ernst & Young Building előtt található Los Angelesben. Az alkotás bronzból készült.

Fotó: doinab.blogspot.com

Dia

	Óriás szemgolyó	A 30 láb magas, vagyis nagyjából 10 méteres szemgolyó egy chicagói művész készítette, az anyaga túlnyomórészt üvegszál. A szobor talán túlságosan is élethűre sikerült, és az alkotójának sok negatív kritikát kellett bezsebelnie. 

Óriás szemgolyó

A 30 láb magas, vagyis nagyjából 10 méteres szemgolyó egy chicagói művész készítette, az anyaga túlnyomórészt üvegszál. A szobor talán túlságosan is élethűre sikerült, és az alkotójának sok negatív kritikát kellett bezsebelnie. 

Fotó: lifeinthegreatmidwest.blogspot.com

Dia

	Színes pacák	A hatalmas, színes szobrot ugyanaz a chicagói művész hozta létre, aki az óriás szemgolyót. Az ő neve Tony Tasset, és a szobrászaton kívül még számos más szenvedélye is van. Ilyen például a fotózás és a filmezés is.

Színes pacák

A hatalmas, színes szobrot ugyanaz a chicagói művész hozta létre, aki az óriás szemgolyót. Az ő neve Tony Tasset, és a szobrászaton kívül még számos más szenvedélye is van. Ilyen például a fotózás és a filmezés is.

Fotó: chicago-outdoor-sculptures.blogspot.com

Dia

 	Kék tehén  	Az olvadó tehén egy budapesten is megtalálható szobor, és a Bazilika előtti Szent István tér után a Vörösmarty téren kapott helyet. A megálmodói semmi különöset nem akartak üzenni az alkotással, mindössze valami egyedit és feltűnőt szerettek volna létrehozni.

Kék tehén

Az olvadó tehén egy budapesten is megtalálható szobor, és a Bazilika előtti Szent István tér után a Vörösmarty téren kapott helyet. A megálmodói semmi különöset nem akartak üzenni az alkotással, mindössze valami egyedit és feltűnőt szerettek volna létrehozni.

Fotó: polsergmich.blogspot.com

Dia

	Csomóra kötött pisztoly	A pisztoly, melynek a végén csomó van, az erőszakellenes nézetekez szimbolizálja. Több országban is megtalálható belőle egy-egy példány, például Svédországban vagy Amerikában.	Kapcsolódó cikk:	Furcsa épületek a nagyvilágból »

Csomóra kötött pisztoly

A pisztoly, melynek a végén csomó van, az erőszakellenes nézetekez szimbolizálja. Több országban is megtalálható belőle egy-egy példány, például Svédországban vagy Amerikában.

Kapcsolódó cikk:

Furcsa épületek a nagyvilágból »

Fotó: tumblr.com

Dia

	Orrszarvú	A lógó orrszarvú szobor az olasz Stefano Bombardieri alkotása. A művésznek több munkája is készült ebben a témában, és a világ számos pontján találni olyan orrszarvú-szobrokat, amelyek furcsa pozitúrákban ábrázolják az állatot.	Kapcsolódó cikk:	Elképesztő állatfotók »

Orrszarvú

A lógó orrszarvú szobor az olasz Stefano Bombardieri alkotása. A művésznek több munkája is készült ebben a témában, és a világ számos pontján találni olyan orrszarvú-szobrokat, amelyek furcsa pozitúrákban ábrázolják az állatot.

Kapcsolódó cikk:

Elképesztő állatfotók »

Fotó: marthario.blogspot.com

Dia

	Hüvelykujj	A “Le pouce”, vagyis a hüvelykujj Párizsban található. César Baldaccini alkotta 1965-ben a 12 méter magas és 18 tonnányi súlyú művet.	Kapcsolódó cikk:	70 éve üresen állt a párizsi ház »

Hüvelykujj

A “Le pouce”, vagyis a hüvelykujj Párizsban található. César Baldaccini alkotta 1965-ben a 12 méter magas és 18 tonnányi súlyú művet.

Kapcsolódó cikk:

70 éve üresen állt a párizsi ház »

Fotó: freddiearts.blogspot.com
Ezt is szeretjük
Fotó: