Nem szőrkucsma a fán, és nem is Alien a fűben: a legfurcsább gombák, amik tényleg léteznek

Számos érdekes, meglepő kinézetű gombafajta tarkítja az élővilágot.

GettyImages-1017333548
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor az oviban megtanultunk gombát rajzolni, akkor megjegyeztük, hogy a gombának van egy szára és egy kalapja, és sokan még gallért is rajzoltak neki. Az biztos, hogy túlnyomó többségüket piros alapon fehér pöttyösre készítettük.

A gombák mindeközben jóval nagyobb formai és színbéli változatosságot mutatnak. Nem is csoda, hiszen mintegy 14 ezer szabad szemmel is látható gombát jegyez a tudomány. Ezek között akadnak olyanok, amelyek a klasszikus alakot követik, de vannak, amelyekről senki sem mondaná meg elsőre, hogy micsoda. Létezik szőrkucsmára emlékeztető és műanyag hálószerű is, sőt még az emberi agyra hasonlító gombák is ismeretesek. Némelyik faj váratlan színével hívja fel magára a figyelmet: vad vöröstől a lehetetlenül liláig számos érdekes szín fellelhető a gombák világában.

Képeken 8 furcsa gombafaj

Szinte biztos, hogy több olyan gombafajt is látsz majd a következő képeken, amelyről soha nem mondtad volna meg, hogy micsoda.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük