Nagyon fura külsejű lényt sodort partra a víz: bizarr felvétel készült róla
Kinézetre olyan, mintha egy életre kelt korall és egy polip kereszteződéséből született volna.

tengericsillag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az óceánok alighanem a világ végezetéig kiaknázatlan területet jelentenek a tudósoknak, hiszen napjainkig is előkerülnek érdekesebbnél érdekesebb élőlények az elképesztő mélységű vizekből.

A legújabb felfedezettről készült videó szélsebesen végigsöpört az interneten, így mostanra több mint 1,2 millióan látták. Nem véletlenül, hiszen az óceánból kifogott bizarr lény leginkább egy ufó, egy élő korall és egy polip szerelemgyerekére hasonlít.

Mitől olyan különleges ez a fura tengericsillag? 

A fura szerzet tudományos neve euryalina, de többnyire basket star, azaz kosárcsillag néven emlegetik. A gerinctelenek csoportjába tartozó élőlény hatalmas csápjai akár 3,3 méteresre is megnőhetnek. 

A videóban szereplő példányt természetesen szinte azonnal visszahelyezték a vízbe, nehogy baja essen. Ettől függetlenül látványra tényleg nagyon bizarr. A basket star több mint ötszáz méteres mélységben él,  magassága pedig az egy métert is elérheti.

Fő táplálékukat planktonok jelentik, amiket hosszú csápjaikkal megragadnak és bekebeleznek. Legérdekesebb tulajdonságuk, hogy ha támadás éri őket, képesek visszanöveszteni karjaikat. Ez egyszerre ijesztő és csodálatos.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lélegzetelállító fotók a víz alól

Tegnap kihirdették a 2018-as Underwater Photo Contest, vagyis víz alatti fotóverseny győzteseit. Idén a szerencsés győztes Rodney Bursiel lett, aki egy teljes napot töltött bálnákra várva, míg végül felbukkant egy, és a fényképész gyönyörű felvételt készíthetett róla. A díjazottak között egy magyar fotós, Lőrincz Ferenc is ott van, aki egy fűrészes sügérről készített lenyűgöző felvételt Egyiptomban. Íme, a fotók!

Nyitókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük