12 évig volt a fülében a radír, most kiszedte - Ha erős a gyomrod, képet is mutatunk
Rosszabbul is járhatott volna ez a 21 éves nő.

ful-fajdalom-fulfajas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még októberben egy nő a Reddit nevű közösségi oldalra feltöltött egy fotót, melyhez azt írta, hogy a képen látható radírt 12 éve dugta a fülébe, és most sikerült kiszednie egy pattanáskinyomó, csipeszhez hasonló eszköz segítségével - írja cikkében az Insider.

Joggal kérdezhetnénk, mégis miért dugdos valaki radírt a fülébe, de az emberek világszerte olyan furcsaságokat csinálnak, hogy aki olvas ezekről a szokásokról, annak még a füle is kettéáll. Lentebb a képet is megmutatjuk a fülből kihalászott radírról, de csak akkor görgess tovább, ha bírja a gyomrod!

Az sem volt biztos, hogy radír

A most 21 éves Queen_Semiras nevű Reddit-felhasználó, miután elterjedt a története az interneten, azt is elmesélte, hogy még akkor dugdosott radírdarabkákat a fülébe, amikor kisiskolásként unatkozott az órákon. Szó, mi szó, érdekes hobbi.

- Amikor negyedikes voltam, és unatkoztam a suliban, abban találtam élvezetet, hogy a radírom darabkáit a fülembe dugtam, majd kiszedtem őket. Viszont, amikor ezt az egyet behelyeztem, nem tudtam kivenni, elmondani azonban nem mertem senkinek, mert féltem az orvosoktól. Azt gondoltam: á, majd úgyis kiesik magától. Tudtam, hogy valami van a fülemben, de abban sem voltam biztos, hogy a radír az. 

A nő az évek során többször is megpróbálta kihalászni a zavaró tényezőt, de sajnos sikertelenül. Talán mondani sem kell, hogy mennyire frusztráló lehet úgy élni, hogy valamit folyton a füledben érzel. Queen_Semiramis elmondta, hogy egész nap viszketett belül a füle, és 12 éven át csak az egyik oldalára fordulva tudott aludni, mert a radírgumi nyomta a fülét, ha ráfeküdt - de, amikor végül kijött a darabka, az egyszerűen csodás érzés volt. 

Mit nem szabad csinálni a füllel?

Bár ennek a történetnek vidám vége lett, a nő módszere egyáltalán nem volt helyes. Először is, idegen tárgyakat nem szabad a fülbe dugdosni, és főleg nem szabad ilyen sokáig benne hagyni. Másodszor, ha azt érzed, valami van a füledben - akkor is, ha nem idegen tárgy, csak beragadt fülzsír -, akkor fel kell keresni az orvost. Neki megvan a felszerelése és technikája ahhoz, hogy bármi oda nem illőt biztonságosan, sérülés nélkül eltávolítson a fülből. Otthon tilos próbálkozni bármilyen módszerrel, mert a dobhártya könnyen megsérülhet!

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem mindegy, hogy tisztítod a füled

Tudtad, hogy a legtöbb szakember a fültisztító pálcika használatát sem javasolja? És, hogy mit kell csinálni, ha a fülbe ment víz nem tud magától távozni? Valamit mindenképp tenni kell, mert a fülbe ragadt víz fertőzések melegágyát is képzeheti. Olvasd el, mit ajánlanak a szakemberek!

Ezt is szeretjük