Fizeti az állam, ha továbbtanulnál: itt pályázhatsz a támogatásra

21 milliárd forintot osztanak szét a vállalkozások között továbbképzésre.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Munkahelyi képzések támogatására pályázhatnak a mikro, kis-, közepes és nagyvállalkozások.

Az Új Széchenyi Terv honlapján megtalálható kiírások szerint a Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP - keretében megvalósuló pályázatokra összesen 21 milliárd forint áll rendelkezésre.

Ebből az összegből munkahelyi képzések támogathatók, és ezúttal nemcsak a konvergencia-régiókban, hanem a Közép-Magyarországi régióban működő cégek is pályázhatnak.

Akár a teljes képzést is fizethetik

A pályázat alapvető célja, hogy a vállalkozások saját forrásaikat kiegészítve minél több munkavállalójuk képzésbe történő bekapcsolódását tudják biztosítani, és hogy a képzést is tekintsék a saját vállalkozásukba történő befektetésnek.

A mikro- és kisvállalkozások maximum 10 millió forintra, a középvállalkozások 1-50 millió forint közötti összegre, míg a nagyvállalatok akár 150 millió forintra nyújthatják be igényüket. A munkaidőben zajló képzésben részt vevők kieső bérét és járulékát szintén támogatja a kiírás.

A támogatás mértéke akár 100% is lehet, ám ez csak csekély összegű, azaz de minimis jellegű támogatásnál valósulhat meg. Azok a vállalkozások kaphatnak támogatást, amelyeknél a támogatás igénybevételének évében és az azt megelőző két pénzügyi évben a megítélt támogatás összege nem haladta meg a 200 ezer eurónak - a közúti szállítási ágazatban tevékenykedő cégeknél a 100 ezer eurónak - megfelelő forint összeget.

A kiírásban a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva az szerepel, hogy Magyarországon a kisvállalatok munkavállalóinak képzésben való részvétele elmarad a közepes - 11% - és nagyvállalatoktól - 25%.

A szakképzési hozzájárulásból a foglalkoztatottak körülbelül 3%-ának képzését támogatják. A szakképzési hozzájárulást a mikrovállalkozások 11%-a, a kisvállalkozásoknak pedig 23%-a fordította saját dolgozójának képzésére.

- Ez a forrás ugyan fontos eszköz volt a mikro- és kisvállalkozások esetében, azonban nem volt elégséges a saját dolgozó képzésének támogatására, ezért további ösztönzők szükségesek - olvasható a pályázatban.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A TÁMOP 2.1.3. Munkahelyi képzések támogatása című kiírás az eredeti tervek szerint május 1-jén nyílt volna meg, de a határidő végül módosult, az új időpontról a honlapon érdemes tájékozódni az MTI információi szerint.

A kitöltőprogramot és pályázati kiírással kapcsolatos további dokumentumokat a www.ujszechenyiterv.gov.hu honlapról lehet letölteni.

Ezt is szeretjük