First ladyk a világban
A sikeres férfi mögött mindig áll egy erős, okos nő - tartja a mondás. Képgalériánkban megnézheted a világ meghatározó politikusainak ritkán látott feleségeit.

Dia

 	Michelle Obama 	A first lady-k first lady-je, az Amerika Egyesült Államok elnökének, Barack Obamának a felesége, az első fekete bőrű first lady Amerikában. 	Michelle Obama már most divatikon, öltözködési stílusát amerikaiak százezrei utánozzák.

Michelle Obama

A first lady-k first lady-je, az Amerika Egyesült Államok elnökének, Barack Obamának a felesége, az első fekete bőrű first lady Amerikában.

Michelle Obama már most divatikon, öltözködési stílusát amerikaiak százezrei utánozzák.

Dia

 	Nabuko Kan 	A japán miniszterelnök 65 éves felesége, aki egyben férje legnagyobb kritikusa is. Legutóbb például azt nyilatkozta, ha újra élhetné az életét, akkor biztosan nem őt választaná társául. Mondjuk, ez negyven év házasság után nem is csoda...

Nabuko Kan

A japán miniszterelnök 65 éves felesége, aki egyben férje legnagyobb kritikusa is. Legutóbb például azt nyilatkozta, ha újra élhetné az életét, akkor biztosan nem őt választaná társául. Mondjuk, ez negyven év házasság után nem is csoda...

Dia

 	Gursharan Kaur 	Az indiai miniszterelnök, Manmohan Singh felesége, egyben 2004 óa India first lady-je. Monmohan Singh-el 1958-ban házasodtak össze, és három lány gyermekük született, egyikük a Delhi Egyetem történelem professzora, egyben hat könyv szerzője.

Gursharan Kaur

Az indiai miniszterelnök, Manmohan Singh felesége, egyben 2004 óa India first lady-je. Monmohan Singh-el 1958-ban házasodtak össze, és három lány gyermekük született, egyikük a Delhi Egyetem történelem professzora, egyben hat könyv szerzője.

Dia

 	Elizabeth Preval 	Haiti first lady-je, aki 2009-ben ment hozzá Rene Preval elnökhöz. Elizabeth üzletasszonyként dolgozik, és hat gyereket nevel. Előző férje 2001-ben halt meg. 	Elizabeth túlélte a Haitit megrázó földrengést, amelynek idején a Nemzeti Palotában tartózkodott, ami később összedőlt, ám még azelőtt sikerült kiemenekülnie onnan.

Elizabeth Preval

Haiti first lady-je, aki 2009-ben ment hozzá Rene Preval elnökhöz. Elizabeth üzletasszonyként dolgozik, és hat gyereket nevel. Előző férje 2001-ben halt meg.

Elizabeth túlélte a Haitit megrázó földrengést, amelynek idején a Nemzeti Palotában tartózkodott, ami később összedőlt, ám még azelőtt sikerült kiemenekülnie onnan.

Dia

	Veronica Lario	Olaszország egykori first lady-je, aki 2009-ben adta be a válókeresetet. Hűtlen férje, Silvio Berlusconi miatt rengeteg megaláztatást el kellett viselnie.	Berlusconival 19 évet éltek együtt, bár Veronica azt mondta, már a kilencedik év után elkezdte fontolgatni a válást. Veronica Berlusconitól 3,5 millió eurós tartásdíjat követelt, ami évi 12 milliárd forintnak megfelelő összeg.

Veronica Lario

Olaszország egykori first lady-je, aki 2009-ben adta be a válókeresetet. Hűtlen férje, Silvio Berlusconi miatt rengeteg megaláztatást el kellett viselnie.

Berlusconival 19 évet éltek együtt, bár Veronica azt mondta, már a kilencedik év után elkezdte fontolgatni a válást. Veronica Berlusconitól 3,5 millió eurós tartásdíjat követelt, ami évi 12 milliárd forintnak megfelelő összeg.

Dia

 	Kim Yoon-ok 	Dél-Korea first lady-je, Lee Myung-bak elnök felesége. Férjével 1970-ben házasodtak össze, és egy fiúk valamint három lányuk született. 	Kim Yoon-ok 2002 óta a Yonsei Egyetem női menedzserképzőjének az elnöke.

Kim Yoon-ok

Dél-Korea first lady-je, Lee Myung-bak elnök felesége. Férjével 1970-ben házasodtak össze, és egy fiúk valamint három lányuk született.

Kim Yoon-ok 2002 óta a Yonsei Egyetem női menedzserképzőjének az elnöke.

Dia

 	Carla Bruni 	Franciaország first lady-je, Nicolas Sarkozy felesége. Korábban modellkedett, és az éneklés sem állt távol tőle, utóbbi szakmáját a mai napig űzi, nemrégiben is kiadott egy lemezt. 	Carla olasz származású, eredeti neve:Carla Gilberta Bruni Tedeschi, Sarkozy-val kötött házassága óta viszotn a Carla Bruni-Sarkozy nevet használja.

Carla Bruni

Franciaország first lady-je, Nicolas Sarkozy felesége. Korábban modellkedett, és az éneklés sem állt távol tőle, utóbbi szakmáját a mai napig űzi, nemrégiben is kiadott egy lemezt.

Carla olasz származású, eredeti neve:Carla Gilberta Bruni Tedeschi, Sarkozy-val kötött házassága óta viszotn a Carla Bruni-Sarkozy nevet használja.

Dia

 	Cristina Fernández de Kirchner 	Argentina korábbi first lady-je, aki férjétől vette át az elnöki posztot 2007-ben. Christina Argentina első női elnöke, a választásokon a szavazatok 45 százalékát szerezte meg. 	Mind Latin-Amerikába, mind Argentínában az emberi jogok erőteljes képviselőjeként beszélnek róla. A nők politikai aktivitásának teljes mértékű védelmezője.

Cristina Fernández de Kirchner

Argentina korábbi first lady-je, aki férjétől vette át az elnöki posztot 2007-ben. Christina Argentina első női elnöke, a választásokon a szavazatok 45 százalékát szerezte meg.

Mind Latin-Amerikába, mind Argentínában az emberi jogok erőteljes képviselőjeként beszélnek róla. A nők politikai aktivitásának teljes mértékű védelmezője.

Dia

 	Hillary Clinton 	Az Amerikai Egyesült Államok korábbi first lady-je, aki azóta elképesztő karriert futott be. Férje támogatásával indult az elnökválasztási kampányban, ám Obama felett nem tudott győzedelmeskedni, ellenben ő lett Amerika külügyminisztere.  	Sokak szerint Clinton elnöklése alatt a főnök valójában ő volt, a döntéseket nem a férje, hanem ő hozta. Valahol tragikus, hogy végül soha nem lett elnök belőle.

Hillary Clinton

Az Amerikai Egyesült Államok korábbi first lady-je, aki azóta elképesztő karriert futott be. Férje támogatásával indult az elnökválasztási kampányban, ám Obama felett nem tudott győzedelmeskedni, ellenben ő lett Amerika külügyminisztere. 

Sokak szerint Clinton elnöklése alatt a főnök valójában ő volt, a döntéseket nem a férje, hanem ő hozta. Valahol tragikus, hogy végül soha nem lett elnök belőle.

Dia

 	Sonsoles Espinosa 	Spanyolország first lady-je, aki egyébként zenetanár és énekes. A miniszterelnökkel 1981-ben találkozott, 9 év múlva házasodtak össze. Két lányuk született. 	A spanyol first lady-nek az éneklés volt az élete, énekelt kórusban és tanított kicsiket is. Az abortuszt élesen ellenzi, mint mondta, akik nem akarják legalizálni, azok a 18. századból maradtak ránk.

Sonsoles Espinosa

Spanyolország first lady-je, aki egyébként zenetanár és énekes. A miniszterelnökkel 1981-ben találkozott, 9 év múlva házasodtak össze. Két lányuk született.

A spanyol first lady-nek az éneklés volt az élete, énekelt kórusban és tanított kicsiket is. Az abortuszt élesen ellenzi, mint mondta, akik nem akarják legalizálni, azok a 18. századból maradtak ránk.

Dia

	Margarita Zavala	A drogháborúk övezte Mexikó first lady-je, Felipe Calderón felesége.	Calderónnal 1993-ban házasodtak össze, három gyermekük született. Pályáját a first lady-séggel nem adta fel, tanárként dolgozik egy magániskolában.

Margarita Zavala

A drogháborúk övezte Mexikó first lady-je, Felipe Calderón felesége.

Calderónnal 1993-ban házasodtak össze, három gyermekük született. Pályáját a first lady-séggel nem adta fel, tanárként dolgozik egy magániskolában.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Annamária
Fotó: