Ferencvárosi Advent: Ez vár a IX. kerületben karácsonyig
A Bakáts tér és a József Attila lakótelep ünnepi díszbe öltözik november 27-étől.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újra eljött a karácsonyi készülődés ideje, amelynek örömteli pillanataihoz Ferencváros Önkormányzata a Ferencvárosi Advent rendezvénysorozattal kíván hozzájárulni.

A 2011. november 27-től december 23-ig tartó eseménysorozat keretében sok-sok izgalmas program, közösségi aktivitás, számos meghitt ünnepi pillanat és látványosság vár Ferencváros lakóira az Adventi programok két fő helyszínén: a Bakáts téren és a József Attila Lakótelepen.

Ferencvárosi Advent

Bakáts tér

A Bakáts tér fő látványosságai: az 5 méter magas karácsonyi piramis, az interaktív adventi "fenyőfa" naptár, a vasárnapi közös gyertyagyújtás, a kórus-koncertek, karácsonyi ízek és illatok. Mindezek mellett január 15-ig minden nap 10-21 óra között üzemelő korcsolya-pálya is várja a szórakozni vágyókat.

József Attila Lakótelep

A József Attila Lakótelep egyik közkedvelt tere a Csiga-szobor, amelynek környezete adventi fénydíszbe öltözik; itt kerül feldíszítésre a Lakótelep Karácsonyfája, ahol sok izgalmas közösségi programmal várják a lakótelep lakóit és közösségeit.

Csodavárás Adventkor

Az Advent a csodavárás időszaka, a keresztény világban a megváltás ígérete. A természet rendjében, a téli napforduló időszaka a történelmi koroktól, vallásoktól, emberektől független biztonságot jelenti, mikor hosszabbodni kezdenek a nappalok, rövidülni az éjszakák, és a fény győz a sötétség felett. Az ünnep központi szimbóluma a gyertyaláng, amely közelivé és szelíddé varázsolja a világosságot és a meleget, és a hétről-hétre gyújtott eggyel több gyertya pedig egyre közelebb hozza az ünnepet.

Ferencvárosi Advent Budapest
Fő helyszínek: Bakáts tér, József Attila-lakótelep
Időpont: 2011. november 26. - december 23.
A részletesebb programot itt találod!

Budapest melyik részén laknál legszívesebben?

Ezt is szeretjük