Elképesztő, mit művel a falevelekkel a művész: zseniális képek születtek

Még egyetlen falevélből is lehet gyönyörű alkotásokat készíteni.

zöld levél

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A művészet nem ismer határokat, szinte bármilyen matériából lehet alkotni egészen apró vagy óriási dolgokat is. Sőt, maga a textúrák kiválasztása már önagában művészet. A természet pedig bőséggel szolgáltatja az alapanyagokat, és inspirálja a kreatív elméket.

A japán művész, fedőnevén Lito Leafart Instagramját már közel 30 ezren követik, és ez a szám egyre csak nő. Rövid idő alatt egy egész tömeg lett kíváncsi a tehetséges alkotóművész falevélkivágásaira, melyek hihetetlenül aprólékosak, és amik között nincs két ugyanolyan.

Falevélművészet

A leveleken belül egy teljesen új világ mutatkozik meg, melyben különböző cuki állatok, idilli motívumok és egyéb kultúrákhoz köthető jegyek, szimbólumok tűnnek fel sok más jelenség mellett. Ahhoz, hogy egy ilyen elkészüljön, precíz munkára van szükség. Az alkotó be is vallotta, hogy azért ilyen jó ebben, mert ADHD-ban szenved, azaz kényszerbeteg. Annyira szeret falevelekkel dolgozni, hogy mindennap beiktatja, már több százat készített. - Mielőtt elkezdtem faleveleket vágni, előtte papírokat vagdostam, de ahhoz nem kellett ennyire összpontosítanom. Nagyon meglepődtem, amikor észrevettem egy spanyol falevélművész gyönyörű munkáit, olyan inspirálóan hatottak rám, hogy én is belevágtam - mondta a BoredPandán. Szerencsére a mai napig készülnek újabbnál újabb alkotások, és elmondása szerint nem akar egyhamar felhagyni új hobbijával.

(Facebook és cikken belüli képek forrása: lito_leafart /Instagram, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük