Ez aggasztja a legjobban a magyarokat: érdekes dolgok derültek ki az új felmérésből
Az inflációval kapcsolatos félelmeket vizsgáló reprezentatív felméréséből kiderült, hogy a legtöbb magyart az élelmiszerárak emelkedése aggasztja a legjobban.

GettyImages-1303914975
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Pulzus Kutató a Napi.hu számára készített, az inflációval kapcsolatos félelmeket vizsgáló reprezentatív felméréséből kiderült, hogy a legtöbb magyart az élelmiszerárak emelkedése aggasztja a legjobban.

A felmérésből sok érdekes dolog kiderült, a rezsidíjak növekedése például a nyugdíjasokat érinti a legrosszabbul, míg a szolgáltatások és az üzemanyag drágulása egyelőre kevésbé aggasztja a lakosságot. 

Ez aggasztja a legjobban a magyarokat

A Napi.hu számára készült felmérés során megkérdezettek háromnegyede azt mondta, hogy az infláción belül az élelmiszerek drágulása aggasztja a legjobban. A lista második helyén a rezsi drágulása áll, ez a lakosság 16 százalékát nyomasztja.

A Pulzus Kutató a nemek eloszlását vizsgálva arra jutott, hogy míg az élelmiszerek drágulása egyformán aggasztja a két nemet, a rezsidíjak növekedése inkább a nőket frusztrálja, az üzemanyagok áremelkedése pedig inkább a férfiakat. A nők és férfiak eredményei között azonban csak néhány százalék a különbség mindegyik kategóriában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A felmérés életkor szerinti bontásából az derül ki, hogy minden korosztály nagy része az élelmiszerek drágulásától fél a legjobban, de a 60 felettiek 22 százaléka a rezsiemelkedéstől tart a leginkább. 

Az iskolázottság szerinti bontás eredményei között nincsenek nagy különbségek, de úgy tűnik, hogy az alacsonyabb végzettségűek körében néhány százalékkal magasabb azok aránya, akik az élelmiszerárak növekedésétől félnek a legjobban, mint a középfokú és felsőfokú tanulmányokat végzettek esetében. 

Tovább drágul minden, spórolni kezdtek a magyarok - Változnak a vásárlási szokások

Rengeteg magyar kényszerül spórolásra a boltokban az elmúlt időszak drasztikus élelmiszer-drágulása miatt, derül ki a Pénzcentrum cikkéből. Egyes termékek 80 százalékkal is többe kerülnek, mint egy évvel ezelőtt, és sajnos nem úgy tűnik, hogy a drágulásnak egyhamar vége szakad. 

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük