Drámai pillanatban kattintott a fotós - Szinte megbénította a rettegés a róka áldozatát
Mormotára támadó róka fotójával nyerte Az év természetfotósa díjat egy kínai versenyző.

roka-szeme
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsákmányejtés drámai pillanatát ábrázoló fotóval nyerte el Az év természetfotósa díjat kedden egy kínai versenyző, aki egy mormotára támadó rókát kapott le gépével a Tibeti-fennsíkon. Pao Jung-csing fotóján a levegőbe ugró mormotát szinte megbénítja a rettegés, az ujjait szétnyitja, a száját kitátja, miközben a róka arra készül, hogy rávesse magát.

A pillanatot megörökítő képért a kínai fotós Az év természetfotósa díjat kapta, amelyet a londoni Természettudományi Múzeumban adtak át - adta hírül a BBC News. Az év természetfotósa pályázatot 55. éve rendezik meg. A versenyben 19 kategóriában díjazzák a természetben készült fotókat, egyebek mellett az állatok viselkedése, sajtófotó és portré témakörben. Idén 48 ezer fotóval pályáztak a természetfotósok a díjakra mintegy száz országból.

Az év természetfotósa

A Pillanat című képet Pao a világ tetejeként emlegetett Tibeti-fennsíkon készítette 4500 méteres tengerszint feletti magasságban. A National Geographic cikke idézi a zsűri elnökét, Roz Kidmant, aki elmondta, hogy a térségben készült ritka képek közé tartozik a győztes fotó, és hangsúlyozta, hogy a kép azért is rendkívüli, mert a tibeti róka és a mormota, a fennsík ökológiájának két kulcsfontosságú faja közötti erőteljes interakciót ábrázolja. A londoni múzeumban péntektől tekinthetők meg a győztes fotók és a verseny válogatott anyaga.

Ezt is szeretjük