Több pénz jut a rászoruló családoknak - Íme, ők kapnak többet
Félmilliárd forinttal felemelik a keretet, kétszer annyi nagycsaládos tud kedvezményesen üdülni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavalyi üdülési csekkek fel nem használt részéből 498 millió forinttal megemelik az Erzsébet-program 2,5 milliárd forintos induló összegét, így idén kétszer annyi nagycsaládos és nyugdíjas üdülhet - jelentette be Nagy Anna, a program új szóvivője, volt kormányszóvivő.

Nagy Anna közölte, a nagycsaládosok és a nyugdíjasok részére kiírt pályázatok egy hónap alatt teljesen beteltek, és a belügyminisztériumi dolgozóknak kiírt is majdnem teljesen telített. Ezért a tavalyi üdülési csekkek idei maradványából 498 millió forinttal felemelik a keretet. Ez azt jelenti, hogy kétszer annyi nagycsaládos és nyugdíjas tud kedvezményesen üdülni.

3 milliárdos pályázat

Az MNÜA 2012-ben az Erzsébet-program keretében 3 milliárd forint értékben írt ki pályázatokat. Az idén kiírt pályázatok induló keretösszege 2,5 milliárd forint volt, ebből 1,1 milliárd forint értékben szociális üdülési pályázatokat, 1,4 milliárd forint értékben elsősorban gyermekek, fiatalok számára meghirdetett általános és tematikus táborokat, valamint kirándulásokat finanszíroznak.

Az Erzsébet-tábor keretében meghirdetett tematikus táborok június 17-én indulnak és augusztus 24-én zárulnak - ismertette Nagy Anna. A táborok időtartama hat nap, öt éjszaka.

A pályázók köre a kiírástól függően lehet egyesület, intézmény vagy egyéni jelentkező. Az önerő összege gyermekenként 2000 forint. Abban az esetben, ha az egy főre jutó jövedelem meghaladja a pályázati kiírásban meghatározott összeget, az önerő 10 ezer forint. Az általános táborokra kizárólag intézmények pályázhatnak, az önerő összege gyermekenként 1000 forint.

Az idén az Erzsébet-tábor keretében 42 pályázatot hirdetett meg az MNÜA 1,4 milliárd forint értékben. Az általános táborokban családsegítő, illetve gyermekjóléti szolgáltatásban, valamint átmeneti gondozásban részesülő gyermekek, gyermekvédelmi szakellátásban, nevelőszülői hálózatban ellátott gyermekek, iskolai csoportok jelentkezhetnek, de újra lesznek tematikus táborok is népszerű sportolók és művészek vezetésével.

Sporttábor, művészeti tábor

Kovács Kokó István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó elmondta: tavaly öt kategóriában - birkózás, cselgáncs, ökölvívás, labdarúgás, tehetségkutatás - indítottak sporttábort. Az idén 11 sporttábor várja a fiatalokat, kajak-kenuval, kosárlabdával, öttusával, úszással, vízilabdával és két tenisztáborral bővült a kínálat.

Azok, akik inkább a művészetek iránt érdeklődnek, a tavalyihoz hasonlóan választhatják például az előadó-művészeti, népművészeti, kézműves és néptánctábort. Az idén új tematikus táborok - önismereti, színjátszó, média - is lesznek.

Ezt is szeretjük