Látod a híres arcot a képen? Nézd meg jobban, és kétszer is meg fogsz lepődni
A véletlen szülte a művész ötletét, alkotásaival pedig alighanem örökre beírta magát a történelembe.

mona-lisa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az amerikai Craig Alan egy szép napon éppen édesanyja Orange Beach-i lakásának erkélyéről, mondhatni madártávlatból fotózta a strandolókat, amikor egyszeriben megvilágosodott, és rájött: ha egészként szemléli az összegyűlteket, kirajzolódik előtte egy emberi szem körvonala.

Az érdekes jelenség beindította kreatív agytekervényeit, fogott egy papírt és fekete festéket, majd apró pontok halmazából megszületett első műve: Mona Lisa.

Érdekes festmény

Ha alaposabban megnézed a képeit, rájössz, hogy az apró pontok valójában emberek, akik, bár egymásnak teljesen idegenek, ebből a perspektívából nézve kerek egészet alkotnak.

Mondanunk sem kell, innentől kezdve nem volt megállás, megszületett a Népes sorozat, egyedi technikájának köszönhetően pedig olyan ikonikus szereplőket sikerült megfesteni, mint Michael Jackson, Darth Wader, a Joker vagy éppen Mickey egér.

- A társadalomra a legtöbben hatalmas, már-már behatárolhatatlan sokaságként tekintenek. A festményeim ennek az ellenkezőjét közvetítik, nevezetesen, hogy a nagy egész is kis részecskékből építkezik - Alan őszinte lelkesedéssel beszél képeiről a YouTube-on.

Nézd meg ezt is - Szép orchideának néznéd, de valami sokkal bizarrabb van a képen

A rovarok, mondhatni, a legnagyobb evolúciós sikersztorik, hiszen jó eséllyel az embereket is túlélik majd, akárcsak anno a dinoszauruszokat. Már idestova így is 160 millió éve bolygónk lakói, ehhez képest napjainkban is felbukkannak újabb példányok.

Ezt is szeretjük