Erre ment el eddig 160 millió forint

Orbán utazásai vitték el a legtöbbet

Ezek a politikusok költötték a legtöbbet utazásra idén.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Blikk kimutatást kért a Miniszterelnökségtől és egyéb tárcáktól azzal kapcsolatban, hogy melyik politikus mennyit költött utazásokra 2013 első félévében. A miniszterelnök, annak helyettesei és négy miniszter útjainak költségeiről kaptak információkat.

Ez alapján 62 külföldi út kapcsán 158 utazással töltött nap és 160 millió forint ment el. Az összegből a miniszterelnök hivatalos látogatásai 130 milliót tesznek ki, amiben három alkalommal történt repülőgépbérlés költségei is benne vannak.

A hivatalos látogatások számát illetően Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes viszi a pálmát összesen négy külföldi útjával, amiből az egyik egy tíznapos távol-keleti utazás volt.

Itt gyógyulnak a politikusok

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Honvéd Kórháznak 10 millió forintot fizet évente, amiért az egészségügyi intézmény külön járóbeteg-ellátást biztosít, soron kívüli vizsgálatokkal és szakorvosi kezelésekkel. A fekvőbetegek kiemelt környezetben rendkívüli ellátást kapnak egyágyas, televízióval ellátott, fürdőszobás szobában. Ezen kívül évente 36 szűrővizsgálatot végeznek el a kiemelt illetőkön.

Ezt is szeretjük