Ez a kínaiak véleménye Magyarországról: nos, nem olyan hízelgő
Hiába a több ezer mérföldes távolság, a Google-kereső eredményei elől senki sem menekülhet.

kinaiak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ csak úgy hemzseg a sztereotípiáktól, melyek között akad megmosolyogtató, szomorú vagy adott esetben felháborító is. Egy biztos: mindenkinek van egy-kettő a tarsolyában. Most kiderült, hogy vélekednek a kínaiak a jó öreg Európáról, többek közt Magyarországról.

A belga gofri a legfinomabb, a német sörnek és a svájci csokinak pedig nincs párja, és akkor még nem említettük az olasz pizzát. Ismerősen csengő kifejezések, igaz? Persze, ezek többnyire a mi kontinensükön elterjedtek, arról azonban vajmi keveset tudunk, mit gondolnak rólunk és egyáltalán az európai kultúráról az ázsiaiak. Nemrégiben érdekes kutatás született, egy kínai cég ugyanis vizsgálatot indított, és utánajárt, mire kíváncsiak Kínában a leginkább. Legalábbis a Google szerint. A kutatás azóta bejárta a világhálót, és több mint valószínű, hogy sokakat érzékenyen érintett.

Ez a kínaiak véleménye Magyarországról

Úgy tűnik, a kínai felhasználóknak igen határozott véleményük van a dolgokról, merthogy szerintük Olaszország gyenge, Bulgária tejfüggő, Litvánia polgárai pedig öngyilkos hajlamúak. 

A keresőmotorok szerint Magyarországgal kapcsolatban a legtöbbször a "tartózkodási engedély" címszóra kerestek, ezt tekinthetjük unalmasnak, és nem is túl hízelgő, hogy mindössze ennyi jut eszükbe, ha a turisztikai látványosságoktól hemzsegő hazánkra gondolnak. Bár jobban belegondolva, az sem világos, miért titulálják Olaszországot gyengének, miért gondolják, hogy Franciaországban különösen sok fekete él, vagy, hogy Norvégiában nincs hideg.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Európában is van nagy fal

Álmodoztál már valaha arról, hogy végigsétálsz a grandiózus kínai nagy falon, és letekintesz a völgyekben megbúvó kis falvakra, majd a fal egyik részén kikuporodva a peremre, megnézed a napfelkeltét vagy éppen az alkonyatot?  Ehhez hasonló felejthetetlen élményekben lehet részed úgy, hogy nem is kell megvenned a méregdrága repülőjegyet Ázsiába.  

Ezt is szeretjük