Friss! Elfogták az 1,2 milliárd forinttal lelépő pénzszállítót!
A pénz nagy része is megvan a Hír TV szerint
A rendőrség megerősítette a hírt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Hír Televízió értesülése szerint elfogták a múlt heti pénzszállítólopás összes elkövetőjét.

Azt nem tudni, hogy három vagy négy tettesről van-e szó. A meg nem erősített információk szerint az 1,2 milliárd forint nagy része is előkerült - hangzott el szerdán a Hír TV-ben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság - BRFK - szerda délelőtt sajtótájékoztatót tart a sikkasztással kapcsolatos ügyben.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert múlt szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett gépkocsit a benne lévő több mint egymilliárd forinttal együtt.

A BRFK vasárnap közölte, hogy a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen.

Kedden a TV2 adott hírt arról, hogy elfogták a pénzszállító-autó kifosztásával gyanúsított férfi egyik bűntársát.

A TV2 úgy tudta, hogy a jármű sofőrjének, aki ellen azóta nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, több bűntársa is volt, őket a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították.

A televízió információja szerint nem a pénzszállító sofőrjét, hanem annak egyik segítőjét fogták el a rendőrök.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert múlt szerda délután lopta el a munkavégzéshez használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából, majd az I. kerületi Donáti utcába hajtott. A járműben lévő pénzt egy 1992-es évjáratú, fehér színű Volkswagen Passat típusú személygépkocsiba pakolták, majd távoztak a helyszínről. A rendőrök a hétvégén találták meg a meneküléshez használt autót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya vasárnap közölte: a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen. A pénzszállító autó sofőrje az MTI Hírcentrum értesülése szerint több mint egymilliárd forinttal, az eddigi legnagyobb magyarországi zsákmánnyal menekült el.

Frissítés: tényleg elkapták őket

A hírt szerda délelőtt a rendőrség is megerősítette. Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány közölte, Magyarország kriminalisztikai történetének a legnagyobb sikkasztása ez a bűncselekmény.

A nyomozók kedd délelőtt elsőként a pénzszállító sofőrjének a társát, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által körözött V. Pétert fogták el a XVII. kerületben, majd a délutáni órákban, ugyancsak Budapesten a sofőrt is elfogták.

A sajtótájékoztatón a rendőri vezetőktől nem kérdezhettek a sajtó munkatársai és egyéni interjúkra sem biztosítottak lehetőséget. Így az MTI arra sem kapott választ, hogy pontosan mivel gyanúsítják a sofőr társát. Róla csak annyit lehet tudni, hogy lopás és garázdaság miatt nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, valamint csempészet és vámorgazdaság miatt körözték. 

Fülöp Valter, a főkapitány bűnügyi helyettese arról beszélt, hogy a nyomozás különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt van folyamatban, ennek a büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjed. A két gyanúsított kihallgatása folyamatban van, az ezredes úgy fogalmazott: "együttműködést nem tapasztaltunk". A rendőri vezetők arról nem beszéltek, hogyan jutottak a két gyanúsított nyomára, csupán arról szóltak, hogy öt és fél nap alatt 100 nyomozó mintegy 6000 munkaórában dolgozott az ügyön.

Tóth Tamás kifejtette: olyan ügyről van szó, amelynek csak vesztesei lehetnek, akiknek bűnhődniük kell; aki ilyen bűncselekményt elkövet, "nem lesz más belőle, mint űzött vad". Fülöp Valter pedig azt emelte ki, hogy a gyanúsítottak elfogásával "egy illúzióval lett kevesebb", s ez volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) "Mikulás napi ajándéka".

A sajtótájékoztatón elhangzott: a gyanúsítottak elfogásában részt vevő rendőrök a nap folyamán jutalomban részesülnek.

Ezt is szeretjük