Ekkor jönnek el hozzánk az idegenek

Íme, az ufóhívők legújabb elmélete

Az Elenin szerintük nem üstökös, hanem az idegenek hajója, mellyel leigázzák az emberiséget.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Senki nem jelentheti ki biztosan, hogy egyedül lennénk a világegyetemben, és a nagy számok törvénye alapján valószínű is, hogy a mi bolygónkon kívül, valahol máshol is létezik értelmes élet.

Néhány ufófanatikus azonban hajlamos túlzásba vinni az álmodozást, ilyenkor pedig egészen elképesztő elméletek születnek arról, hogyan és milyen formában látogatnak majd el hozzánk az idegenek. Újabban az Elenin nevű üstökös az, ami lázban tartja a földönkívüliekre várókat.

Felrobban a Föld?

Az Elenin nevű üstököst, vagyis a C/2010 X1 jelű objektumot az orosz Leonyid Elenin fedezte fel még 2010. december 10-én, egy új-mexikói távcső távoli üzemeltetése közben. Az égitest akkor 650 millió kilométerre volt a bolygónktól, ám a csillagász megállapította, hogy pályája alapján idővel egyre közelebb kerül majd.

Ezután már nem kellett sok, hogy kitörjön a pánik - az interneten sötét jóslatok jelentek meg arról, hogy az Elenin hamarosan nekiütközik a Földnek, és felbecsülhetetlen károkat okoz majd, sőt, egyenesen vége lesz a világnak.

Többen tudni vélték, hogy az Elenin gázcsóvája, ami eleinte jelentéktelen, a szokásostól semmiben nem különböző méretű volt, a többszázszorosára duzzadt, és óriási, tüzes harci szekérként közelít, hogy felperzselje a bolygónkat.

Ilyen csak egyszer van az életben! Áthalad a Vénusz a Nap előtt

Nézegess képeket!

Elolvasom

Miután a NASA megerősítette, hogy az Elenin nem találja el a bolygónkat, az internetet olyan pletykák árasztották el, miszerint az üstökös majd a tőle teljesen független, 2005 YU55 jelű kisbolygó pályáját fogja módosítani, így ez lesz az, ami becsapódik a Földbe.

Az idegenek álcája

A leghátborzongatóbb elmélet kétségkívül az, hogy az Elenint, ezt a nagyjából három-öt kilométeres üstököst a földönkívüliek arra használják, hogy árnyékban megbújva elrejtsék csatahajóikat, mellyel megszállják majd a Földet. Az ufóhívők egy csoportja szerint az Elenin valójában nem is üstökös, hanem maga a hajó, egészen pontosan a Galaktikus Szövetség anyahajója, ám szerencsénkre utasai békés szándékkal érkeznek: azért látogatnak a bolygónkra, hogy magasabb intelligenciájuk révén elősegítsék az emberiség felemelkedését. A Galaktikus Szövetségre várók azt is tudni vélik, hogy mikor ér ide a hajó: internetes oldalakon és fórumokon számolják vissza a napokat a dátumig, ami mindent megváltoztat - vagyis 2012. december 12-ig.

Mi az igazság?

- Az én kis személyautóm jobban befolyásolja a tengerszint változását, mint amekkora hatással az Elenin üstökös a Földre van - mondta a pánikhangulatra reagálva Donald Yeomans, a NASA kutatója.

A valóság az, hogy az Elenin leginkább egy "piszkos hógolyóra" emlékeztető üstökösmagból, és az azt körülvevő, teljesen szokványos méretű gázfelhőből áll.

Az egyetlen rejtély, ami a szakemberek előtt az Eleninnel kapcsolatban áll, az az, hogy hogyan vívott ki magának ekkora népszerűséget, és hogyan képes máig pánikban tartani az internetezők jelentős létszámú közösségét, holott semmiben sem különbözik a többi ezer meg ezer, a Föld közelében elhaladó üstököstől.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

A NASA-nál határozottan elutasítják a hajmeresztő elméletet, miszerint az Elenin anyahajó lenne, és a kutatók azoknak is csalódást kell, hogy okozzanak, akik a világvégét várják: az Elenin már réges-rég elhaladt ugyanis a Föld mellett, 2011. október 16-án volt hozzá a legközelebb, de akkor is csak 35 millió kilométerre közelítette meg, ami a Föld-Hold távolság százszorosának felel meg.

Ezt is szeretjük