Milyen betegségeket okoznak lelki problémáid?

Milyen lelki eredetű betegségekre számíthatsz, és mit kell másképp tenned, hogy egészséges maradj? Olvasd el csillagjegyed elemzését!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A betegségek részben, esetenként teljes mértékben pszichés okokra vezethetők vissza. Ha tested már nem tud mit kezdeni a felgyülemlett negatív érzelmekkel, fizikai jelekkel próbálja tudomásodra hozni, hogy változtatnod kell szemléleteden, viselkedéseden vagy életviteleden.

Egészséghoroszkópunk elárulja, hogy milyen lelki eredetű fizikai betegségek jelentkezésére számíthatsz - így azt is megtudhatod, életed mely területén van szükség változtatásra, hogy egészséges maradj.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Az egészséghoroszkóp szerint hajlamos vagy túlzott mértékben az intellektusodra hagyatkozni, miközben nem veszed fel az intuitív információkat. Ily módon azonban némiképp egyoldalú, torz képet alkotsz a világról - így pedig nehezen találod a helyed, és emberi kapcsolataid sem mindig tartósak. A fenti probléma fizikai szinten a fejen található szervek valamelyikének megbetegedéséhez vezethet. Lehetséges például, hogy visszatérő fül- vagy arcüreggyulladással küzdesz, de a szem romlása is kapcsolatba hozható a fenti problémával.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

A Bika jegy szülötteként konfliktuskerülő ember vagy - a békesség érdekében nem mindig juttatod kifejezésre érzelmeidet, gondolataidat, illetve megeshet az is, hogy beszéded és megnyilvánulásaid nincsenek összhangban belső világoddal. Ha azonban nem tanulsz meg hangot adni vágyaidnak és elmondásaidnak, a lelked valamilyen hangképzőszervvel kapcsolatos betegséggel üzenhet, de az egészséghoroszkóp szerint akár pajzsmirigyproblémád is kialakulhat.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

A változatosság és az újdonság iránti igényed az élet minden területén, így párkapcsolataidban is megnyilvánul. Emiatt megeshet, hogy az Ikrek jegy szülötteként nehezedre esik el-, illetve befogadni partneredet - holott a nőiség egyik fő témája éppen ez lenne. Különösen fontos tehát, hogy önmagaddal szembenézve megoldást keress a problémádra, ellenkező esetben ugyanis a horoszkóp szerint a lélek fizikai szinten jelez - mégpedig nagy valószínűséggel valamilyen nőgyógyászati betegség formájában.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Félénkséged, bizalmatlanságod és nem utolsósorban gyakori hangulatváltozásaid miatt időbe telik, míg valakit közel engedsz magadhoz, pedig valójában semmire sem vágysz jobban, mint arra, hogy szerethess, illetve szeretve légy. Amennyiben a hiány hosszabb távon áll fenn, már viszonylag fiatalon a cukorbetegség kialakulására számíthatsz - ahogy te magad nem vagy képes teljes mértékben megnyílni az arra érdemes emberek előtt, úgy a sejtjeid sem lesznek nyitottak a glükóz felvételére.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Dinamikus, impulzív ember vagy, aki már puszta jelenlétével is befolyással van a környezetére - ugyanakkor egyfajta visszaigazolásként éled meg azt, hogy ily módon sikerül hatalmat gyakorolnod a körülötted lévők fölött. Ám mivel ez a fajta elégedettség nem a bensődből fakad, hanem a külvilág visszajelzéseitől függ, soha nem lehet valódi és tartós. Ha pedig az ily módon keletkező hiányérzet állandósul életedben, fizikai szinten a gyomor, a máj és a lép megbetegedésére egyaránt számíthatsz.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Roppant fontos számodra a biztonság, amit a különböző rutinok kialakításával igyekszel megteremteni. Ily módon azonban a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt beszűkülnek a lehetőségeid - bár a kiszámíthatóság egyfajta megnyugvással tölt el, a szíved mélyén vágysz az újdonságra. Amennyiben nem léped túl az önmagad által felállított korlátokat, az egészséghoroszkóp szerint a probléma érszűkület formájában adhat hírt magáról.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Minden körülmények között a konszenzusra törekszel, akár saját érdekeidet is háttérbe szorítva. Ily módon azonban egyre elégedetlenebbé és frusztráltabbá válsz, ám ezt, mondván, hogy jobb a békesség, megint csak nem nyilvánítod ki környezeted felé. Az elfojtott energiák előbb-utóbb valamilyen allergiás megbetegedés formájában törhetnek utat maguknak. Mérlegként különösen nagy eséllyel alakul ki nálad poratka-, pollen-, illetve macskaszőr-allergia, valamint a betegség bármely más, erős tüsszögéssel járó fajtája.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Skorpióként mély érzésű ember vagy, ám tartva attól, hogy megsebződsz, nem mindig tudsz megnyílni. Így azonban te sem kapod meg a számodra szükséges szeretetadagot környezetedtől. Nem beszélve arról, hogy a bizalmatlanságból fakadó túlzott mértékű önvédelem elszigeteltté tesz - ez pedig a frusztráció melegágya. Ha nem változtatsz a helyzeten, elképzelhető, hogy problémád már viszonylag fiatalon szív- és érrendszeri betegség formájában jelentkezik testi szinten.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Fontos számodra, hogy valamilyen magasabb rendű cél érdekében tevékenykedhess, és az sem kizárt, hogy keresed a kapcsolatot a felsőbb erőkkel. Mindez önmagában nem baj, ám előfordulhat, hogy eltolódnak az arányok életedben. Ez esetben megfeledkezel az úgynevezett földelésről, azaz nem állsz biztos lábbal a földön - ha pedig az anyagi világban nem tudsz boldogulni, az nemcsak szellemi-lelki értékeid kibontakoztatásában hátráltathat, hanem meg is betegíthet. Főként a gerinceddel lehetnek problémáid.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

A Bak jegyedre jellemző felelősségérzet állhatatossá tesz, olyannyira, hogy szemedben esetenként csak a megfogható eredmények számítanak. Mindeközben azonban elmehetsz az élet kínálta örömök mellett, és idővel a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt belemerevedhetsz abba, hogy mindent egyedül oldasz meg. Ezt a helyzetet előbb-utóbb egészségi állapotod is tükrözi majd, mégpedig ízületi megbetegedés formájában, ami esetedben már viszonylag korán jelentkezhet.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Szabadság iránti vágyadból fakadóan nehezedre esik beilleszkedni a munkahelyi és társadalmi struktúrákba, és megesik, hogy feleslegesen lázadsz - bár magad is tudod, hogy saját érdekedben a jelenleginél több hajlandóságot kellene mutatnod az alkalmazkodásra, és képes is lennél erre. A Vízöntő jegy szülötteként tisztában vagy a megoldással, de nem teszel eleget ezért, így lelked fizikai szinten gyulladással ösztönözhet a cselekvésre, mely szervezeted bármely pontján jelentkezhet.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Szeretetre méltó ember vagy, aki minden körülmények között igyekszik segíteni a hozzá közel állókon, sőt, esetenként idegeneken is. Megesik azonban, hogy ezt kéretlenül teszed, miközben úgy érzed, erőfeszítéseidért cserébe nem kapod meg a kellő pozitív megerősítést. A fentiekből fakadó sértettséged hólyagproblémák formájában adhat hírt magáról - a lelked így jelzi, hogy meg kell szabadulnod mind a túlzott áldozatkészségtől, mind pedig a külvilág jelzéseitől való függőségedtől.

OLVASD EL EZT IS!

  • horoszkóp
  • egészséghoroszkóp

Egészséghoroszkóp

lead repa
  • rák
  • gyógyító táplálékok

Rákellenes zöldségek

Ezt is szeretjük