Így nézett ki Devecser a katasztrófa után

A vörösiszap-katasztrófa helyszíne 2011. januárban még mindig olyan volt, mintha a tájon egy hatalmas ecsettel vörös csíkot húztak volna.

Dia

 	A vörös ecset  	Devecser három hónappal a katasztrófa után. A város olyan volt, mintha az egész területen valaki egy nagy ecsettel vörös csíkot húzott volna egyméteres magasságig.

A vörös ecset

Devecser három hónappal a katasztrófa után. A város olyan volt, mintha az egész területen valaki egy nagy ecsettel vörös csíkot húzott volna egyméteres magasságig.

Dia

 	Tájkép  	Mindent elpusztított a vörösiszap, a talajt is ki kellett cserélni. A munkálatok 2011 januárjában kezdődtek meg.

Tájkép

Mindent elpusztított a vörösiszap, a talajt is ki kellett cserélni. A munkálatok 2011 januárjában kezdődtek meg.

Dia

 	Kastélypark-tábla  	Devecser határában egy zöldellő fákkal teli park állt, ahol nem is olyan rég még a lombok árnyékában piknikezni, játszani lehetett.

Kastélypark-tábla

Devecser határában egy zöldellő fákkal teli park állt, ahol nem is olyan rég még a lombok árnyékában piknikezni, játszani lehetett.

Dia

 	Kastélypark  	A parkból a kataszrófa után ez maradt. Egyméteres magasságig vörösek voltak a fák, a talaj pedig iszapos, sáros, rendezetlen volt. Szomorú látvány.

Kastélypark

A parkból a kataszrófa után ez maradt. Egyméteres magasságig vörösek voltak a fák, a talaj pedig iszapos, sáros, rendezetlen volt. Szomorú látvány.

Dia

 	Életkép  	Az ár elemi erővel jött, nem kímélt senkit és semmit. Ereje akkora volt, hogy még az egyébként stabilan álló lámpákat is megingatta.

Életkép

Az ár elemi erővel jött, nem kímélt senkit és semmit. Ereje akkora volt, hogy még az egyébként stabilan álló lámpákat is megingatta.

Dia

 	Ház belülről  	Így nézett ki a tragédia után három hónappal egy vörösiszappal elöntött családi ház belülről. Tíz-húsz centiméter magasan állt a kiszáradt iszap, ha az ember rálépett, belesüllyedt.

Ház belülről

Így nézett ki a tragédia után három hónappal egy vörösiszappal elöntött családi ház belülről. Tíz-húsz centiméter magasan állt a kiszáradt iszap, ha az ember rálépett, belesüllyedt.

Dia

 	Kéznyomok  	Bár csak utólag festették oda, így is megrázóak a kéznyomok a falon. Akaratlanul is azok az emberek jutnak róluk eszünkbe, akik ugyanígy kapaszkodtak a menekülés reményében.

Kéznyomok

Bár csak utólag festették oda, így is megrázóak a kéznyomok a falon. Akaratlanul is azok az emberek jutnak róluk eszünkbe, akik ugyanígy kapaszkodtak a menekülés reményében.

Dia

	Cipők	Sok házban idős emberek laktak, akiknek menekülés közben sem erejük, sem idejük nem volt cipőiket felkapni.

Cipők

Sok házban idős emberek laktak, akiknek menekülés közben sem erejük, sem idejük nem volt cipőiket felkapni.

Dia

 	Kert  	Ebben a kertben a tragédia előtt tyúkok, cicák, kutyák és gyerekek szaladgáltak.

Kert

Ebben a kertben a tragédia előtt tyúkok, cicák, kutyák és gyerekek szaladgáltak.

Dia

 	Kommentár nélkül  	Ez a kép pedig önmagáért beszél. 	 

Kommentár nélkül

Ez a kép pedig önmagáért beszél.
 

Dia

 	A város megújult, rendbetették, de soha nem lesz már ugyanaz az ott élőknek.

A város megújult, rendbetették, de soha nem lesz már ugyanaz az ott élőknek.

Fotó: MTI
Ezt is szeretjük
Fotó: