Deutsch, eltűnő munkanélküliek, életfogytiglan
Heti összefoglalónk
Deutsch sztár lett, Orbán bejelentett, a KSH pedig kínos hibát ejtett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Orbán Viktor hétfőn a Parlamentben ismertette az alkotmányos kérdőívekkel kapcsolatos eredményeket, Deutsch Tamás mindeközben sztár lett a neten. A Központi Statisztikai Hivatal most először elszámolt valamit, de utólag javította a hibát, a kormány pedig megegyezett a bankokkal, a devizahitelesek fellélegezhetnek. Összefoglalónk.

A hétfő Orbán Viktorral indult, aki a Parlamentben napirend előtti felszólalásban ismertette a választópolgárok által visszaküldött 920 ezer alkotmányos kérdőív eredményeit.

Eszerint a nép nem akar plusz szavazati jogot a gyerekeseknek, azt viszont szeretné, ha nem adóztatnák meg a gyereknevelés költségeit. A választók azt is szeretnék, hogy legyen benne az alkotmányban az életfogytiglani büntetés kiszabhatósága, ahogy az önvédelemhez és a tulajdonhoz való jogot is szívesen látnák viszont az alaptörvényben.

Míg a Fidesz alkotmányozott, addig Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő felfedezte a Twittert, ahol egy nap alatt több száz követőt szerzett magának. A képviselőt szabados, nemritkán trágár bejegyzései miatt Charlie Sheenhez hasonlították. A képviselő lapunknak elmondta, szinte minden tekintetben megtisztelőnek érzi, hogy a színészhez hasonlítják.

Kedden a Központi Statisztikai Hivatal közzétette negyedéves statisztikáját a munkanélküliségről, majd visszavonta, mivel rossz adatokat adtak meg. A KSH adatai szerint nőtt a foglalkoztatottak és a munkanélküliek száma is, a munkanélküliségi ráta hazánkban 11,5%, ami elég magasnak számít. A munkanélküliek száma megközelíti a félmilliót, egészen pontosan 487 ezer fő.

Csütörtök este kiderült az is, hogy a kormány megegyezett a bankokkal a devizahitelesek megmentése érdekében. Gyuris Dániel, a bankszövetség elnökségi tagja a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában elmondta: három pilléren nyugvó megoldási javaslatot dolgoztak ki.

Az első pillér a devizahitelesek havi törlesztőrészleteit érinti, a megoldási javaslat az, hogy egy előre meghatározott, ma még nem eldöntött árfolyamszint feletti törlesztési árfolyam esetén gyűjtőszámlára kerül az adott hónapban az adós törlesztési kötelezettsége. A második pillér, hogy az ügyfél a bankkal együtt megpróbálja lezárni a hitelezési viszonyát, magyarán megpróbálja az ingatlanát értékesíteni. A harmadik megoldás pedig az, hogy az adós szociális bérlakásba kerül.

Ezt is szeretjük