Az ország legjobb pálinkái egy helyen! Pénteken indul a fesztivál Debrecenben
Debreczeni ZAMAT Pálinka és Pároskolbász Fesztivál hétvégén!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Október 14-én debütál a város gasztronómiai hagyományait felelevenítő Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál. Egyedülálló helyszínen, a Debreceni Egyetem főépülete előtt, a gyönyörű nagyerdei környezetben megvalósuló rendezvény során az ország legjobb pálinkái és Debrecen legismertebb éttermei várják a látogatókat, sok-sok kulturális programmal.

A Magna Cum Laude pénteken lép fel

A vendégek átélhetik az alföldi vásárok múlt századbeli hangulatát, megkóstolhatják milyen az eredeti debreceni páros kolbász, valamint az ízben és harmóniában hozzá illő pálinka.

Debreczeni ZAMAT Pálinka és Pároskolbász Fesztivál

A Zamat Fesztiválon több mint ötven program, húsz pálinkaház, és tíz étterem szerepel a kínálatban. A gasztronómiai élvezetek mellett főszerepet kapnak az előadóművészek, kézművesek, és hagyományőrzők, akik mind-mind a jó hangulatról és a felhőtlen szórakozásról gondoskodnak.

Minden nap változatos és közönségvonzó programok várják a vendégeket. Ismert séfek és gasztro bloggerek vezetésével versenyeket rendeznek, bemutatókat tartanak a kolbásztöltéstől az íz felismerésig, ezen kívül megismerkedhetnek az érdeklődők a Debreceni Egyetem élelmiszer tudományi kutatásaival is.

Minőségi programok

Esténként népszerű dumaszínházasok nevettetnek- Kiss Ádám, Mogács Dániel, Kormos Anett,- valamint a világzene, és a minőségi pop területéről látható előadók lépnek színpadra - Budapest Bár, Magna Cum Laude, Parno Graszt, Mystery Gang, Cimbaliband.

Éjjelente pedig hagyományos éttermi zenészek szórakoztatnak: harmonikások, vonósok, fúvósok, cigányzenekarok.

Pálinka

Pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vadgyümölcsből, szőlő törkölyből, illetve aszú szőlő törkölyből készítettek, és amelynek cefrézését, párlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végezték. A pálinka társadalmunk egyik legősibb itala, amit a világ minden táján fogyasztanak. Az európai uniós jogszabályoknak megfelelően a pálinka szót csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja. A legzamatosabb pálinka félék Magyarországon találhatók, ahol a gyümölcsből készült pálinkák zamata egyedülálló az egész világon.

Debreceni páros

A debreceni páros kolbász füstölt-főtt jellegzetesen helyi eredetű csemege, 1930-ban országos versenyeken aranyéremmel tüntették ki, azóta pedig már fogalom szerte a világon. A 12 cm hosszúságú és 30-34 mm vastagságú párokat kézzel alakítják ki, enyhén füstölik, majd főzik. Bár manapság már sokféle debreceni kapható, a szakemberek szerint még mindig a helyben készített az igazi: nem puha, nem kemény, kellemesen lédús, paprikával és fokhagymával ízesített, nem száraz, nem zsíros.

Helyben vagyunk

A helyszín Debrecen legszebb tere az Egyetem Tér. A város kiemelt kulturális és társadalmi színtere - infrastruktúrája egyedülálló, megközelíthetősége kiváló. Tőszomszédságában található Debrecen tüdeje, a patinás kirándulóhelyként is ismert Nagyerdő. A tér egyben a közel harmincezer hallgatót kiszolgáló Debreceni Egyetem kapuja.

Debrecen - Egyetem Tér

Debreczeni ZAMAT Pálinka és Pároskolbász Fesztivál
Helyszín: Debrecen, Egyetem Tér
Időpont: 2011. október 14-16.
Jegy: Jegyárakról itt tájékozódhatsz.
A részletesebb programokért kattints ide!

Kép: www.orszagalbum.hu

Ezt is szeretjük