Roncstelep helyett az erdőbe vitte a rozsdás kocsit a férfi: a csodájára járt a világ
Ami másnak egy rakás szemét, az számára igazi kincs.

Dan Rawlings2 -c
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés rondább dolog van a rozsdás acélnál, korrodálódott vasdarabnál. Ezek a tárgyak általában mennek a hulladéktelepre, hogy az enyészeté legyenek, vagy újra beolvasszák őket. Egy művész azonban gondolt egy merészet, és a szokatlan anyagokhoz nyúlt, hogy újjávarázsolja őket. Keze nyomán a szemétbe dobott és kiszanált hétköznapi fémtárgyak gyönyörűvé válnak.

Dan Rawlings iskolában nem tanulta a művészetet, és autodidakta módon vált képzőművésszé. A brit fiatalember Gloucestershire-ben él és alkot, és szinte minden kidobott használati tárgyat újrahasznosít a művészet oltárán. A vas és általában a fém a kedvenc anyaga, de esztétikussá varázsolja a kidobott gördeszkát vagy a konyhai eszközöket is.

Újrahasznosító művészet

A tárgyak formálásához használ fűrészt, satut, kalapácsot és hegesztőt is. Műveinek egyedisége abban rejlik, hogy a ronda és hulladéknak szánt dolgokra gyönyörűen cizellált természeti motívumokat, faágakat és növényindákat készít.

Dan gyermekkorában is csodálta azokat, akik a kezük munkájával képesek valami újat és szépet alkotni. Felnőttként tudatosan és sok erőfeszítéssel próbálta elsajátítani az egyéni kreatív alkotás folyamatát és technikáját. Ma már nagyon sokan figyelemmel kísérik a művészetét. Legutóbbi komoly felkérése a Kendal Calling és Walk the Plank szervezettől érkezett, akik a Lost Eden fesztivál alkalmából kértek tőle alkotásokat. Szemet gyönyörködtető és fantasztikus művet készített az alkalomra, egy kiszuperált szállítókocsit helyezett be a természetes környezetbe. Instagram-oldalán további elképesztő darabokat lehet látni tőle. 

Ezt is szeretjük