Helikoptert és robotot is tervezett a 15. századi zseni: Leonardo da Vinci évszázadokkal előzte meg a korát

Da Vinci korát meghaladó találmányokat eszelt ki a 15-16. században.

GettyImages-587488596
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A polihisztorként emlegetett, nemcsak művészként, de tudósként is zseniális Leonardo da Vinci a reneszánsz legnagyobb géniusza volt, akinek eszes találmányai méltatlanul kevés elismerésre leltek a korában.

Később ugyanakkor, fennmaradt jegyzeteinek hála, bebizonyosodott, hogy tudományos életműve rendkívüli, és fényévekkel meghaladta korát. Írásos feljegyzéseiben maradt jegyzetei, rajzai arról árulkodnak, hogy tökéletesen ismerte a természet, az anatómia, a fizika és megannyi tudományterület szabályszerűségeit, és ezeket kiválóan kombinálta is. Bár a 15-16. században élt, repülő szerkezeteket tervezett, búvárruhát talált fel, megalkotta az autó ősének rajzát, sőt még a fegyverek terén is újításokat hozott.

8 elképesztő találmány Da Vincitől

Hála korunk tehetséges mérnökeinek és archeológusainak, elképesztő találmányaiból többet is megvalósítottak modellként vagy eredeti méretében, múzeumlátogatók nagy örömére. A kész szerkezetek mellett a géniusz rajzait is bemutatjuk, amelyeken az adott tárgyat tervezgette.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük